El I Clinic inclusiu de ciclisme adaptat de la Comunitat Valenciana a Torrent

Aquest esdeveniment, que fomenta l'esport inclusiu, se celebrarà el 27 d'octubre en el Parc Central

Guardar

torrent
torrent

Torrent es prepara per a viure un dels esdeveniments més inclusius i que, a més, es fa per primera vegada a la Comunitat Valenciana. Així, de la mà de Unlimited Wheels, el pròxim 27 d'octubre, la capital de l'Horta Sud acull el I Clinic inclusiu de ciclisme adaptat, que tindrà lloc en el Parc Central de Torrent.

Un esdeveniment únic en el qual es realitzaran activitats adaptades a totes les edats. D'aquesta manera, aquesta jornada de ciclisme inclusiu arrancarà a les 10.00 hores amb l'organització d'activitats per a xiquets amb i sense discapacitat, amb l'objectiu d'aconseguir una normalització que afavorisca la integració social completa d'aquest col·lectiu. A continuació, després de l'esmorzar, se celebraran activitats conjuntes per a xiquets i adults i, finalment, a la vesprada, tindrà lloc una jornada de formació tècnica sobre aquesta pràctica esportiva.

Des de Unlimited Wheels han informat del bon acolliment que està tenint aquest primer Clinic inclusiu de ciclisme adaptat, ja que es tracta d'una "modalitat en plena expansió, però que, a causa del cost del material, són molts els que es troben amb dificultats econòmiques a l'hora d'accedir a aquesta disciplina esportiva". Per aquest motiu, també han aprofitat per a reivindicar més ajudes que fomenten el ciclisme adaptat.

Els assistents podran provar una de les set bicicletes adaptades que portaran a aquest esdeveniment. "Són bicis bàsiques, però també es podran veure les de competició, ja que comptarem amb la presència de Pablo Ibar, campió europeu o Josefa Benítez, medallista d'or en els jocs de Londres, entre altres grans de l'esport adaptat".

Així mateix, han volgut posar el focus d'atenció en les dones per a donar-les una major visibilitat en aquest món, per la qual cosa hi haurà una important presència de dones esportistes perquè "són molt poques les que practiquen aquest esport a Espanya, i és important fomentar que cada vegada hi haja més presència femenina en aquesta disciplina".

Comença el compte arrere perquè el 27 d'octubre, Torrent siga testimoni d'un esdeveniment que, segur, serà multitudinari. Per a participar, tan sols és necessari inscriure's, de manera gratuïta, en la web www.ciclismoadaptadocv.com.

Destacats