Degustacions de la cassola de Sant Blai, gaiatos i santblaiets per a celebrar una emblemàtica festa

L'Ajuntament munta enguany un estand al costat de l'empresa municipal IDEA'T en la fira del Sant

Guardar

sant-blai
sant-blai

El carrer Ramón y Cajal, enfront de l'Ajuntament, bullirà d'activitat al llarg d'este matí per a celebrar Sant Blai. Esta emblemàtica festa congregarà a milers de persones en la Fira de Sant Blai. Enguany es presenta com a novetat l'estand del Consistori, que ha muntat juntament amb l'empresa municipal IDÉATE, amb la finalitat de donar a conéixer els productes típics d'esta festa.

Al llarg del matí, tindran lloc diferents demostracions i degustacions de la cassola de Sant Blai, gaiatos i santblaiets en la qual tots aquells que s'acosten podran gaudir i conéixer el procés d'elaboració dels productes que més tard podran adquirir en forns i restaurants de la ciutat com en la caseta de les dones de la confraria de Sant Bali a les portes de la parròquia de Sant Lluís Bertran.

El regidor de l'àrea d'Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, va voler valorar la importància d'esta festa i la implicació tant dels hostalers i forners com de les dones de la confraria de Sant Blai. "De la mà d'aquelles persones que tota la vida han elaborat eixes receptes tenim l'ocasió de conéixer el procés d'elaboració més tradicional. A més, els hostalers i forners torrentins podran promocionar els seus productes amb la degustació que oferiran a tot el públic en el mateix estand". Este es tracta d'un espai obert a tots els públics que ofereix "una bona oportunitat per a donar a conéixer a totes les generacions la nostra gastronomia com a part de la cultura de la ciutat", remarca Alfred Costa.

Al voltant de les 11.30 hores, els clavaris i les clavariesses de Sant Blai eixiran en cercavila des de la parròquia de l'Asunción fins a la parròquia de Sant Lluís Bertran on se celebrarà la missa major. A la vesprada tindrà lloc la solemne processó de Sant Blai.

Destacats