Una empresa valenciana distribuirà un nou test ràpid de saliva que detecta antigen en menys de 15 minuts

Guardar

fotonoticia_20201204153925_1920
fotonoticia_20201204153925_1920

L'empresa Safadifarma distribuirà des dels seus magatzems de Quart de Poblet (València) un nou test ràpid d'antigen a partir de mostres de saliva amb un sistema ràpid (resultat en menys de 15 minuts), eficaç (més del 97% de sensibilitat clínica) i més econòmic que les PCR (menys de cinc euros cada unitat).

Encara que només es distribuirà com a producte in vitro de categoria 1 (per a professionals sanitaris, hospitals, residències i centres públics i privats d'atenció mèdica), podria arribar a utilitzar-se "de manera massiva" com autotest o ser dispensat en farmàcies si la legislació ho permetera, ressalta la companyia en un comunicat.

El nou test, amb certificació de la UE, es comercialitzarà a 4,95 euros la unitat a través de la web, en caixes de 25 unitats/kits que inclouen un recipient per a la mostra de saliva, un bastó per a obtenir la mostra, un tub amb els reactius necessaris i un dispositiu en forma de casset que analitza en qüestió de minuts la possible presència de proteïnes de la Covid-19.

En concret, es presenta amb una precisió del 98,1%, especificitat de 99% i sensibilitat del 97,3%, i pot minimitzar el contagi entre sanitaris i pacients en substituir l'extracció nasofaríngia per un sistema menys invasiu i més senzill.

Amb aquestes dades, la signatura està convençuda de l'eficàcia del seu nou test de saliva com a diagnòstic previ per als desplaçaments i trobades de particulars, famílies o col·lectius professionals en vespres de Nadal.

Destacats