Quart de Poblet, únic municipi valencià en la Setmana europea de les regions en Brussel·les

Guardar

Quart de Poblet
Quart de Poblet

Quart de Poblet torna a encapçalar l'aposta per Europa i les noves tecnologies, convertint-se en l'únic municipi de la Comunitat Valenciana present en la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, que organitza anualment el Comité de les Regions a Brussel·les. A través de l'àrea de Projectes Europeus i Innovació, que dirigeix el regidor Bartolomé Nofuentes, la localitat ha pogut exposar fins a quatre iniciatives europees que està desenvolupant, relacionades totes elles amb la sostenibilitat i les noves tecnologies.

Així, durant les jornades que van tindre lloc del 7 al 10 d'octubre en la capital belga, es va donar a conéixer el projecte "SmartGov", centrat en el big dat, en el qual el municipi va participar com a experiència pilot desenvolupant una ruta escolar segura. Un altre dels treballs exposats va ser la vertical de mobilitat que s'està instal·lant en el municipi amb l'objectiu de sensorizar els aparcaments destinats a persones amb mobilitat reduïda. El projecte "Local4Green" també va estar present, destacant per posar el focus d'atenció en com els municipis poden apostar per la sostenibilitat a través de l'aprovació d'ordenances verds.Finalment, la gestió eficient i intel·ligent de l'aigua també va ocupar un lloc central, amb la instal·lació del sistema de comptadors intel·ligents d'aigua, un sistema que gràcies al big data permet detectar instantàniament les fugides ocultes, per la qual cosa es parla d'un estalvi d'aigua de 105.000 metres cúbics i d'una reducció de 82,52 tones en les emissions de CO2.

El regidor de Projectes Europeus i Innovació va destacar la importància de "participar en aquesta mena de fòrums, que permeten posar en comú amb altres ciutats les experiències que s'estan duent a terme, compartint coneixements i implementant sinergies. Parlem d'un espai en el qual es troben representats 70 països". "Per a Quart és un orgull poder ser part activa d'aquest fòrum, mostrant el treball que estem fent en camps com la innovació i la sostenibilitat, molts d'ells possibles gràcies a la nostra estratègia DUSI", va concloure Nofuentes.

Destacats