Quart de Poblet s'uneix al programa Viles en Flor de la Comunitat Valenciana

El programa, organitzat per l'associació ASFPLANT, tracta de posar en valor i promoure els espais verds de qualitat

Guardar

Viles en Flor
Viles en Flor

L'Ajuntament de Quart de Poblet s'ha unit al programa Viles en Flor Comunitat Valenciana, convocat per l'Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat. Aquesta adhesió, realitzada mitjançant l'Àrea de Sostenibilitat, dirigida per Juan Medina, tracta d'incentivar als municipis participants a millorar el seu espai verd, reconeixent les accions de cada localitat en forma de concurs.

D'aquesta manera, per a obtenir les Flors d'Honor, el guardó que certifica l'esforç d'una localitat per cuidar els seus espais verds urbans, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha presentat un projecte amb el qual detalla la importància de les zones vegetals i la seua rellevància paisatgística del municipi. Quart de Poblet, que compta amb les denominacions de Parc Fluvial (des de l'any 2003) i Parc Natural del Riu Túria (des de 2007), ha treballat des de l'any 2000 en un projecte de regeneració per a recuperar 30.000 metres quadrats de ribera, esforç pel qual va ser nomenat, a més, seu del Centre d'Interpretació de la Naturalesa, en el qual s'han realitzat diversos programes de conscienciació i educació mediambiental.

Quart de Poblet compta amb els projectes de sostenibilitat Pla d'Acció per la Sostenibilitat i Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), aquesta última finançada pels fons FEDER, la qual cosa ha permés un ràpid i eficient desenvolupament de la integració urbà-natural de la localitat. A més, a la EDUSI s'està incidint sobre la recuperació de sòl, destinat a zones verdes inclusives que promouran, a més, la gestió responsable dels recursos hídrics i la sostenibilitat energètica.

Havent-hi tancat i presentat la proposta, Quart de Poblet espera la visita del jurat de Viles en Flor el 2 d'agost perquè ho avalue i emeta el seu veredicte, el qual serà fet públic en la gala de lliurament de premis, prevista per al pròxim mes d'octubre.

Destacats