Quart de Poblet s'avança un any en la implantació de l'administració electrònica

Guardar

IMG_7464
IMG_7464

L'administració electrònica ja és una realitat a l'Ajuntament de Quart de Poblet després de la seua implantació el passat 1 d'octubre, un any abans de l'estipulat en el Reial decret llei 11/2018. Aquest decret, que modificava la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, retardava dos anys, fins al 2 d'octubre de 2020, l'obligació que qualsevol entitat pública responga a través de vies telemàtiques.

Gràcies a l'anomenada e-administració, se simplifiquen els processos administratius, la qual cosa implica una significativa reducció tant del cost com del termini de tramitació, millorant amb això el servei que es presta a la ciutadania. Així, per exemple, s'elimina la necessitat d'introduir la mateixa informació en diversos sistemes. D'igual manera, augmenten els nivells de seguretat de tots els tràmits i, en eliminar-se el paper, el procediment és més sostenible.

Quant a la ciutadania, aquesta podrà continuar utilitzant els tràmits en paper per a les seues gestions amb el Consistori. Si bé, a Quart de Poblet compten des de juliol amb la seu electrònica, que permeta a veïnes i veïns realitzar les seues instàncies digitalment.

Aquesta implementació ha sigut possible gràcies al treball realitzat per l'àrea de TU del Consistori, encapçalada pel regidor Jose Acosta, des de la qual, a més dels procediments tècnics i jurídics necessaris, s'ha desenvolupat una àmplia labor de formació destinada a les treballadores i treballadors de l'administració pública.

Destacats