Quart de Poblet posa en marxa un servei d'atenció psicològica per a persones majors de cara a les festes nadalenques

Guardar

IMG_7612
IMG_7612

Les mesures decretades per a combatre la pandèmia de la COVID19 són imprescindibles, no obstant això, també estan tenint conseqüències negatives en els col·lectius més vulnerables, com l'augment del nombre de persones en situació de soledat i el descens en el nombre d'interaccions socials. L'Ajuntament de Quart de Poblet ha sigut conscient d'aquesta realitat des de l'inici de la crisi sanitària, per la qual cosa va ampliar l'atenció especialitzada i l'acompanyament destinats a aquests sectors de la població des de la declaració del primer estat d'alarma.

Ara, de cara al període nadalenc i després de constatar en la seua labor diària que la situació pot aguditzar-se en aquestes dates, ha decidit posar en marxa un Servei d'Assessorament i Consulta Psicològica individualitzat per a les persones majors del municipi, que estarà en funcionament en els mesos de desembre i gener.

Aquesta nova prestació, que es duu a terme des de l'àrea de Persones Majors, està destinada a veïns i veïnes de més de 55 anys que tinguen la condició de pensionista o jubilades i que estiguen empadronades en el municipi; així com als cuidadors i cuidadores de familiars majors que es troben en una situació de dependència.

A través d'aquesta labor es vol oferir orientació, assessorament i atenció psicològica especialitzada, promovent el benestar i la qualitat de vida de les persones. Per això, es tracta de dotar a les usuàries i usuaris d'eines que els permeten millorar les seues habilitats de presa de decisions i resolució de problemes, que promoguen les seues habilitats socials i de comunicació o que afavorisquen la seua autonomia.

Per a combatre la deterioració de la xarxa de suport social, psicològic i emocional que aquestes persones poden arribar a enfrontar en aquests moments, se'ls ofereixen pautes i eines per a una correcta gestió dels pensaments i emocions, s'afavoreix l'aparició d'emocions positives i la disminució de negatives i es potencia l'autoestima i l'autoconcepte.

El Servei d'Assessorament i Consulta Psicològica també està pensat per a acompanyar en situacions de duel, ajudar a fer front a moments potencialment estressants o abordar les dificultats amb l'ocupació del temps lliure. A més, es pretén disminuir la sobrecàrrega dels cuidadors i cuidadores de persones en situació de dependència.

El servei es prestarà de manera gratuïta els divendres, en horari de matí i vesprada, en el Centre Social Intergeneracional Trenquem Barreres. Per a acudir s'ha de sol·licitar cita prèvia a través del telèfon 662598166 o per correu electrònic majors@quartdepoblet.org.

Proporcionar cura cognitiva, emocional i físic a les persones majors constitueix des de fa dècades un pilar fonamental en les polítiques d'envelliment actiu desenvolupades per l'Ajuntament de Quart de Poblet. Des de l'àrea de Persones Majors s'està duent a terme una intensa labor per a atendre i acompanyar a aquest col·lectiu, més sensible a patir situacions de soledat, especialment des de l'inici de la pandèmia. Així, durant el confinament, es va realitzar de manera paral·lela a les atencions especialitzades habituals un servei d'acompanyament emocional virtual, que va derivar en un Taller de Gestió d'Emocions, actualment en funcionament.

Destacats