Quart de Poblet organitza diversos tallers per a conscienciar sobre la salut mental

"Viure Saludablement" inclou diferents activitats per a promoure la salut mental i reivindicar la igualtat de drets

Guardar

Taller sobre resiliència
Taller sobre resiliència

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha organitzat diversos tallers inclosos en la campanya "Viure Saludablement". La pandèmia ha empitjorat la salut mental de la població i ha fet aflorar altres problemes que romanien latents. El consistori vol conscienciar i ajudar a la ciutadania i ha programat diverses activitats que tenen un doble objectiu: sensibilitzar sobre la importància de la cura del benestar personal per a promoure la salut mental i, per un altre, reivindicar la igualtat de drets i la necessitat de recursos.

El primer taller impartit ha sigut el de resiliència, que és la capacitat d'adaptació per a afrontar l'adversitat i fins i tot eixir enfortits d'ella.

Les vint persones que van participar es van sorprendre en comprovar que tenien més capacitat de resistència de la qual pensaven. "Ha sigut una experiència molt positiva; moltes vegades la vida ens posa per davant situacions que, a priori, pensem que no serem capaces d'afrontar. No obstant això, l'ésser humà té una gran capacitat de resiliència", assenyala Alicia Gabaldón, psicòloga de l'Ajuntament.

La iniciativa va incloure una equilibrant sessió de Taitxí dirigida pels professionals de l'àrea d'esports Víctor García, Patricia Calaforra i Elvira Martínez.

Alicia Gabaldón i Xusa Leal, psicòloga i educadora de Serveis Socials de l'Ajuntament es van encarregar de la part teòrica.

"Viure Saludablement" té programats altres tallers en els quals es pot participar de manera gratuïta. Algun d'ells són el de risoteràpia, cinefòrum i teatre. Qui vulga participar només ha d'inscriure's a través del WhatsApp 667916046 o enviant un mail a sanitat@quartdepoblet.org

Arxivat a:

Destacats