Quart de Poblet invertirà 400.000 en millores en els polígons industrials

Guardar

Juan Medina y Ángel Lorente Quart Poblet
Juan Medina y Ángel Lorente Quart Poblet

L'Ajuntament de Quart de Poblet invertirà 400.000 euros en millores en els polígons industrials Masia d'Espí i Nou d'Octubre durant aquest any. D'aquesta quantitat, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) finançarà el 82%, ja que ha concedit una subvenció de 330.680 euros. La Regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible, que dirigeix Juan Medina, va presentar el projecte a aquesta institució autonòmica, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Medina i el regidor d'Ocupació i Promoció Econòmica i Comerç, Ángel Lorente, s'han reunit amb representants de l'Associació Empresarial de Quart de Poblet (AEQP) per a explicar-los les actuacions que es realitzaran amb la finalitat de modernitzar i dotar de serveis a les zones industrials.

En aquest sentit, Medina explica que "aquesta línia d'ajudes és molt important per a enfortir el sector industrial local, amb bones connexions que ajuden a consolidar la mobilitat sostenible i a eliminar els problemes d'accessibilitat". Amb tot, "s'evita la degradació d'aquestes àrees millorant-les amb aquestes inversions, la qual cosa redunda en l'augment de la competitivitat de les empreses allí situades", indica el regidor.

Amb l'aportació autonòmica es posarà en marxa el projecte de modernització viària i d'implantació de carril bici als carrers Mare de Déu dels Desemparats, Ernesto García Rafa i Salvadora Sancho, i les avingudes Reial Monestir Santa Maria de Poblet i 9 d'Octubre. També s'actuarà en la millora viària, paisatgística, vigilància, instal·lacions i reordenació del polígon Masia d'Espí en l'avinguda Comarques del País Valencià.

D'aquesta manera, entre les actuacions aprovades per l'IVACE destaquen la instal·lació de càmeres per a millorar la seguretat; la substitució de les lluminàries actuals per LED; la creació d'espais verds; l'increment de les zones d'aparcament; la millora del sistema de sanejament i drenatge d'aigües; i la renovació de la pintura i senyals dels vials.

Aquestes operacions segueixen la línia d'actuació municipal de desenvolupament sostenible, ja que, per exemple, es busca l'estalvi energètic amb el canvi d'enllumenat públic. La intervenció en la xarxa de sanejament reduirà l'embassada, l'afecció de les pluges i la deterioració del ferm. D'altra banda, s'aposta per mitjans de transport nets, com la bicicleta, i la reducció del trànsit rodat per a atenuar l'emissió de CO₂ a l'atmosfera. A això també contribuiran les noves zones verdes, que, a més dotaran d'una millor imatge a l'entorn.

Destacats