Quart de Poblet continua els treballs de millora de l'accessibilitat en el barri Rio Túria

Les obres de reurbanització dels carrers Crescencio Genoll i Gravador Esteve arranquen el 25 de novembre

Guardar

IMG_1530
IMG_1530

L'Ajuntament de Quart de Poblet continua imparable la seua labor de reurbanització i millora del barri Rio Túria, que va iniciar amb l'objectiu de transformar aquesta zona del municipi per a convertir-la en un espai sostenible, accessible, inclusiu i amable per a veïns i veïnes. Així, el pròxim 25 de novembre, s'iniciaran dos nous treballs en Crescencio Genoll i Gravador Esteve, per la qual cosa tots dos carrers romandran tallats al trànsit fins a la fi de les obres.

La remodelació d'aquests vials, i dels adjacents conforme avance l'actuació, suposarà la millora de l'accessibilitat i de les infraestructures, i inclourà la reposició del paviment de voreres i calçada. D'altra banda, es renovaran les instal·lacions de sanejament, aigua potable i enllumenat i es revisarà i renovarà la senyalització vertical i horitzontal.

Amb això, una població de prop d'11.000 residents es beneficiarà de la recuperació de la zona, ja que aquesta remodelació integral convertirà àrees sense equipaments i degradades en espais amables i agradables per a l'ús i gaudi de la ciutadania. Per part seua, l'ampliació de les voreres afavorirà els passejos a peu i l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.

Totes dues actuacions estan incloses en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) del municipi, cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE) 2014-2020, i compten amb un pressupost total de 748.962 '83 euros.

Amb aquest projecte es contribueix a la transformació del barri Rio Túria, al qual s'unirà la futura construcció d'un aparcament dissuasiu al carrer Tribunal de les Aigües. Aquestes operacions se sumen a altres realitzades amb anterioritat, com la reurbanització dels carrers Trafalgar, Sagunt i Margarita Salas i de l'avinguda Villalba de Lugo.

Futur aparcament

Una de les propostes més ambicioses que s'executaran en aquesta àrea és Balcó del Túria, que inclou la construcció d'un aparcament de dues plantes al carrer Tribunal de les Aigües. Pròximament eixirà la nova licitació de l'obra, que s'iniciarà previsiblement en 2021.En la superfície es crearà una gran plaça per als vianants amb vista al Parc Natural del Riu Túria i infraestructures per a l'esplai dels usuaris i les usuàries. I és que una de les manques detectades en aquesta part del municipi és la falta de garatges privats i d'espais d'estacionament.

La instal·lació disposarà amb 221 places i s'autoproveirà amb energies renovables a través de panells amb plaques fotovoltaiques. D'aquesta manera, es complirà amb el criteri de sostenibilitat que planteja un creixement urbanístic respectuós amb el medi ambient. A més, s'unirà a la xarxa d'estacionaments dissuasius, ja que se situarà en una àrea perifèrica, però molt pròxima als principals serveis. Amb això es redueix el trànsit rodat i l'emissió de gasos contaminants.

Destacats