Nou joves de Quart de Poblet es formen i reben orientació amb el programa JOOP

Guardar

quart
quart

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha tornat a acollir el programa Jove Oportunitat-JOOP, que en aquesta edició ha permés a nou joves del municipi rebre orientació. Aquesta iniciativa, dissenyada i organitzada des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), està destinada a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis i no es troben treballant.

El propòsit final del programa és aconseguir que aquestes persones tornen al sistema educatiu i completen una FP de Grau Mitjà, però per això, prèviament, els i les joves necessiten treballar la seua motivació, reforçar la seua autoestima i rebre ajuda per a poder construir un projecte integral de vida. Per això, JOOP ofereix assessorament i orientació pedagògica a través de tallers impartits per professionals, en grups reduïts, on es treballen tots aquests aspectes a través del coaching actitudinal.

El curs, que va començar al març, ha hagut d'adaptar-se a les diferents situacions ocasionades per la pandèmia de la COVID-19, mantenint-se en tot moment el treball realitzat amb xics i xiques. Així el va destacar la regidora de Joventut, Consue Campos, durant l'acte de clausura, aplaudint la gran labor realitzada, malgrat les dificultats que s'han hagut d'enfrontar a causa de la crisi sanitària.

Durant el programa i amb l'ajuda de la seua coach, les persones joves participants han tingut sessions de treball en grup, en les quals han pogut desenvolupar habilitats socials, preparar a proves d'accés a cicles formatius, visitar a empreses, a més d'aprofundir en les diferents possibilitats educatives.

Així, des del seu inici, s'han realitzat sessions diàriament amb una duració d'entorn a les quatre hores, continuant-se de manera online quan ha sigut necessari.

Està previst que el programa torne a començar el març de 2021, si la situació el permet, per la qual cosa ja s'ha obert un termini de preinscripció, que pot realitzar-se enviant un email a joventut@quartdepoblet.org o sol·licitant cita prèvia a Quart Jove.

Aquesta actuació està inclosa en el Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ), en el qual s'adscriu a la categoria de Programes de Segona Oportunitat, sent cofinançat al 50% pel Fons Social Europeu, que, amb l'Estratègia Europea 2020, ha fixat com a meta la reducció de l'Abandó Educatiu Primerenc (AET).

Destacats