Més de 150 activitats conformaran unes festes de Quart de Poblet culturals, lúdiques i divertides

Els actes comencen el 30 d'agost i enguany encapçalen el cartell musical el grup valencià El Diluvi i l'Orquestra Montecarlo

Guardar

HOLI QUART
HOLI QUART

Les Festes Majors, Patronals, Populars i de Moros i Cristians de Quart de Poblet donen el tret d'eixida demà, 30 d'agost, amb quasi 160 activitats concentrades en els primers deu dies. Un programa ampli i variat pensat per a cobrir totes les aficions i preferències.

Un treball de titans que ha dut a terme l'Ajuntament al costat de les clavaries, els moros i cristians i les associacions culturals, lúdiques i esportives del municipi, mostrant un any més la potent participació ciutadana amb la qual compta Quart.El programa complet pot consultar-se en l'APP de l'Ajuntament, “Quart de Poblet”, disponible en la Play Store i en l'App Store, en la pàgina web municipal www.quartdepoblet.org, en la pàgina de Facebook Ajuntament de Quart de Poblet i en el perfil de Twitter @quartdepoblet, a més d'en el blog de la revista municipal El Fanalet.

L'alcaldessa, Carmen Martínez, convida als qui no coneixen Quart de Poblet a descobrir-ho en festes, “gaudint del nostre poble i les seues gents, que els acollirà amb els braços oberts. Viure aquests dies, sens dubte, és el millor moment per a conéixer la nostra essència, un poble modern i avantguardista que no perd les seues tradicions”.Un any més, la joventut ha pogut participar en el disseny de les festes donant la seua opinió a través d'una enquesta sobre les seues opcions favorites.

Mostrant el gran èxit d'edicions anteriors, els i les joves de Quart han tornat a triar majoritàriament la macro discoteca Road Stage Music, que posarà música a partir de la 1 els dies 31 d'agost i 1, 6 i 8 de setembre, i a partir de les 2 hores, els dies 2 i 7 de setembre; i l'Holi Quart, que se celebrarà el diumenge 1 de setembre d'11 a 13, hores des del Parc Esportiu-Recreatiu i que finalitzarà amb la Festa de l'aigua.

La música torne a tindre un paper protagonista en aquestes festes amb una variada oferta en la qual tenen cabuda tots els gustos. Així, el divendres 30 d'agost, a les 23 hores tindran lloc la Mostra, al parc Sant Onofre, amb els grups Mocetones i Peranoia; i el L Festival de Bandes de música, en el passeig al costat de la Biblioteca pública municipal, en el qual l'Agrupació Musical l’Amistat compartirà escenari amb la Societat Unió Musical de Sueca.

El diumenge 2 de setembre (ja dia 3), entorn de les 00.30 hores, en acabar el ‘Correfoc’, actuarà l'‘Orquestra Montecarlo’, també en el passeig al costat de la Biblioteca. Un altre dels dies forts serà el 4 de setembre amb el Concert Jove que portarà al carrer de la Música a les 22.30 hores, al Diluvi i els grups feministes Jazzwoman i Tesa. I el divendres 6, arribarà el torn del DJ Víctor Pérez, que actuarà a les 23.55 hores en el passeig al costat de la biblioteca.

Per als més xicotets i xicotetes de la casa, el parc de Sant Onofre tornarà a acollir totes les vesprades, a partir de les 19 hores, els millors espectacles infantils. Pel que respecta als espectacles per a adults, es representen en el passeig al costat de la Biblioteca Municipal a les 23 hores. El dilluns 2 de setembre el mentalista Toni Bright portarà l'espectacle “Tornar a creure. Màgia de la ment”; un dia després, serà el torn de ‘We love Queen’, un xou en el qual ‘Yllana’ rendirà el seu particular homenatge a la figura del reconegut grup i el 4 de setembre, la comèdia romàntica “El millor espectacle del món” d'‘Espectacles DT.’S’ farà riure i sorprendrà el públic. A més, el diumenge 1 hi haurà ‘Correfoc’ de la mà de la ‘Colla de Dimonis de Mislata, que també començarà a les 23 hores al costat de la Biblioteca.

Quant als actes religiosos, les clavaries han organitzat el ‘Crit de festes’ el divendres 30 d'agost, a les 23 hores, en la plaça de l'Església. Un dia després, el dissabte 31 a les 22.30 hores, tindrà lloc l'acte més significatiu en honor a Sant Onofre, patró del municipi: la tradicional Passejà, organitzada pels clavaris de Sant Onofre. Quant als actes en honor a la patrona de Quart, organitzats pels clavaris de la Verge de la Llum, començaran el dilluns 2 amb la ‘Nit de la Llum’, a partir de les 00.00 hores. El dimarts 3 a les 00.50 hores, arribarà el torn als clavaris del Santíssim Crist dels Afligits que realitzaran l'exaltació del sant amb el tradicional acte de la Carxofa en la plaça de l'Església. Finalment, les clavariesses de la Bona Mort organitzaran els seus festejos el 4 de setembre.

Les festes de Moros i Cristians, es desenvoluparan del 5 al 8 de setembre, destacant dels seus actes l'espectacular desfilada dels bàndols moro i cristià del dissabte 7, a les 22.30 hores. A més de totes aquestes propostes les festes ofereixen més activitats culturals, esportives i lúdiques, aquestes últimes organitzades principalment per les comissions de festes dels barris.

En la seua aposta per viure unes festes respectuoses, inclusives i igualitàries, l'Ajuntament torna a llançar dos missatges centrals al costat del lema “Viu Quart en Festes”: “Només Sí és Sí” i “Si beus, fes-ho amb responsabilitat”. A més, durant diferents actes de les festes haurà instal·lat un punt violeta, que té com a objectiu informar, conscienciar i atendre als qui ho necessiten, i que estarà atés per especialistes de Casa de la Dóna i joves formades pel Consistori.

Destacats