Membres d'associacions de persones amb discapacitat participen en el taller 'Arts escèniques inclusives'

L'activitat s'emmarca dins de la campanya "No marques les diferències. Quart de Poblet inclusiu amb la discapacitat"

Guardar

Asociaciones Quart de Poblet
Asociaciones Quart de Poblet

Una desena de persones vinculades tant a associacions de persones amb discapacitat com a projectes artístics van participar en el taller 'Arts escèniques inclusives', organitzat per l'Ajuntament de Quart de Poblet a través de la regidoria de Serveis Socials i Família que dirigeix Llum Moral. Aquesta activitat, emmarcada en la campanya 'No marques les diferències. Quart de Poblet inclusiu amb la discapacitat', pretén facilitar eines per a la creació o representació d'obres accessibles a totes les persones.

Impartit pel cineasta Miguel Ángel Font i la traductora Nuria Sanmartín el dissabte 5 d'octubre en l'Espai de Creació Jove, en el taller es van explicar les claus perquè un projecte artístic, tant audiovisual com de dansa o teatre, siga inclusiu des de l'inici mateix de la seua concepció.

Durant la seua intervenció, Font va plantejar la seua metodologia tècnica i professional, en la qual l'accessibilitat i el disseny per a totes les persones formen part intrínseca de la seua obra, entenent-se com un element més de l'equip tècnic. Un mètode que exemplifiquen a la perfecció els seus curts Xmile i Temps de Blues.

Per part seua, la quartera Nuria Sanmartín, gerent d'Interpunct Translations, va mostrar els aspectes fonamentals i les eines professionals per a realitzar una bona subtitulació i audiodescripció.

Després del bon acolliment d'aquesta jornada i amb motiu de les activitats emmarcades dins del Festival Quartmetratges 2019, Sanmartín i Font impartiran el taller de cinema inclusiu el 21 d'octubre a les 17.30 hores. Les inscripcions poden realitzar-se enviant un email a quartmetratges@quartdepoblet.org..

Destacats