La Comissió Europea aprova la iniciativa "Spring", el nou projecte europeu de Quart de Poblet

Guardar

spring quart de poblet
spring quart de poblet

Quart de Poblet continua imparable en el desenvolupament i implementació de projectes europeus i acaba de veure com la Comissió Europea aprovava la seua nova iniciativa, "Spring", a través de la qual es pretén afavorir el compromís democràtic i la participació cívica en xarxes de ciutats.

Aquesta experiència, que naix a partir de la situació global causada per la COVID-19 i el consegüent context de crisi, cerca posar el focus en accions de solidaritat durant aquest període crític tant en l'àmbit de la Unió Europea com en l'àmbit de cadascun dels estats membres que participen.

El rol principal de l'Ajuntament de Quart de Poblet dins d'aquest projecte, que s'emmarca en la convocatòria Europa per als ciutadans, és el de fomentar en l'àmbit local accions en l'àmbit de la Unió Europea ampliant l'activitat de les associacions de Quart de Poblet en les xarxes europees.

Un altre dels objectius principals que es persegueix és el d'afavorir la presa de consciència sobre la importància de la dimensió transnacional de la solidaritat, especialment en períodes de crisis, i el paper de la Unió Europea en el suport als seus Estats membres durant l'emergència de la COVID-19 i la posterior crisi que ha ocasionat.

Seguint aquestes línies, el Consistori durà a terme l'anàlisi i estudi de les repercussions de l'emergència sanitària en el món escolar i en les relacions didàctiques i educatives entre el personal docent i l'alumnat amb les seues famílies.

Amb aquest projecte, en el qual participen socis d'Espanya, Itàlia, Macedònia del Nord, Polònia, Bulgària, França i Alemanya, també es vol promoure de manera constructiva el diàleg i l'enteniment dins de la comunitat local; així com sensibilitzar a la població sobre els rols i responsabilitats de les persones en accions solidàries tant a escala local com europea.

Destacats