L'Ajuntament Quart de Poblet posa en marxa un nou servei de recollida porta a porta de cartó i paper per als comerços

Amb aquesta iniciativa es vol potenciar i facilitar el reciclatge al sector econòmic municipal

Guardar

IMG_9639
IMG_9639

Amb l'objectiu de continuar apostant per la sostenibilitat, l'Ajuntament de Quart de Poblet està implementant diferents mesures dins de la nova ordenança de Gestió de Residus que faciliten i ajuden la població a realitzar un correcte reciclatge. Per a això, ha posat en marxa un nou servei, completament gratuït, a través del qual recollirà porta per porta el cartó i paper produït pels comerços.

Un equip d'educadors mediambientals, acompanyats pel regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Juan Medina, ha iniciat hui la visita als establiments i locals per a explicar-los el funcionament d'aquesta iniciativa pilot.

Així, s'ha establit un itinerari principal, marcant aquelles zones en les quals existeix una major concentració d'establiments. Serà en aquesta en la qual els comerços, prèviament informats, hauran de deixar el paper i cartó, degudament plegat, a les portes dels seus negocis, els dilluns i divendres de 13.30 a 14.30 hores. Si bé, en el cas que s'entorpira el pas dels veïns i veïnes, els residus hauran d'emportar-se al punt net més pròxim.

D'igual manera succeeix amb aquells locals comercials que no formen part d'aquest itinerari, també haurà d'acostar els cartons al punt net més pròxim.

Amb això, es vol facilitar el reciclatge al sector econòmic municipal, mentre es reforça la recollida en el període nadalenc, conscients que es produeix una major quantitat de cartó en aquestes dates. A més, així també es reduiran els residus depositats en els punts nets d'aquestes zones.

La iniciativa ha sigut acollida molt positivament per les i els comerciants, que han destacat que tota ajuda és benvinguda, especialment si serveix per a contribuir a defensar el medi ambient.Una vegada passades les festes nadalenques, es realitzarà una consulta a les i els comerciants per a conéixer la seua opinió sobre el servei, atenent les seues propostes per a poder millorar la recollida.Aquesta mesura se suma a l'Ecopatrulla, així com a la campanya "0 fem en la vorera", amb les quals es pretén evitar els comportaments incívics, mentre s'informa i assessora sobre com realitzar una correcta separació dels residus.

Destacats