L'Ajuntament de Quart de Poblet rep el premi a l'Excel·lència en Serveis Socials per tercer any consecutiu

El Consistori ha autoavaluat la seua gestió aplicant-se l'Índex DEC Local dissenyat per l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials

Guardar

Foto Archivo Premio Excelencia 2019
Foto Archivo Premio Excelencia 2019

Per tercer any consecutiu, Quart de Poblet ha rebut el premi a l'Excel·lència en Serveis Socials que anualment atorga l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials a les institucions públiques per la labor i el compromís mostrats en l'impuls del benestar i la protecció social a les persones, famílies i col·lectius més desfavorits. Aquest reconeixement s'entrega a aquelles institucions que compleixen diferents requisits, com un mínim en la inversió global i per habitant en Serveis Socials i Promoció Social o l'augment de la partida respecte a l'any anterior.

L'alcaldessa, Carmen Martínez, ha assegurat que "és un honor tornar a rebre aquest premi que evidencia el compromís municipal per la igualtat i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Institucionalment hem assumit el repte de no baixar-nos d'aquest podi: Quart de Poblet és, per tercer any consecutiu, un municipi excel·lent quant a inversió en serveis socials, i això és un indicador del nivell d'autoexigència que ens marquem en la prestació dels serveis públics".

Així, Quart de Poblet va comptar en 2019 amb un pressupost executat en aquesta àrea de 4.860.553,57 euros, amb una inversió per habitant de 196,31 euros. Això va suposar un augment respecte a 2018, en el qual es va comptar amb un pressupost de 4.349.404,99 euros, de l'11,75%.

Una inversió que s'ha traduït en un increment de les prestacions econòmiques per a les famílies, el reforç dels serveis professionals de l'equip d'atenció primària, amb un nou servei d'assessoria jurídica, un increment de les atencions domiciliàries i el manteniment de serveis socials especialitzats com la Residència i Centre de Dia, el Centre Ocupacional, el Centre de Dia de Menors o l'Habitatge Tutelat, entre altres.

A més, en aquesta ocasió, per a ser premiat també era imprescindible haver dut a terme un treball d'anàlisi i avaluació de les prestacions socials que es realitzen amb l'objectiu de conéixer com pot millorar-se, ampliar-se i, en el cas de ser necessari, adequar-se encara més. Així, el Consistori va prendre la decisió d'autoavaluar-se com a administració aplicant-se l'Índex DEC Local dissenyat per l'Associació.

Tal com s'assenyala des de l'Associació de Directores i Gerents, "no es pot millorar el que no es mesura. Per això, el fet de mesurar l'eficàcia i l'eficiència dels Ajuntaments en la prestació dels Serveis Socials evidència una clara intenció de millora".

Quart de Poblet és un dels 21 municipis de tota Espanya, tres només a la Comunitat Valenciana, que ha rebut aquest guardó, el lliurament del qual tindrà lloc de manera virtual el 14 de desembre en l'acte institucional del XXVII Congrés de l'Associació.

Destacats