L'Ajuntament de Quart de Poblet llança la iniciativa #RecordaQdP perquè veïns i veïnes ajuden a construir la memòria del municipi

Cada setmana, el museu virtual compartirà en les seues xarxes socials una peça en la cerca de dades i testimoniatges.

Guardar

MQdP_Nota_06_Recurs 02
MQdP_Nota_06_Recurs 02

"Ens ajudes a fer memòria de Quart de Poblet?". Partint d'aquesta pregunta, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa la iniciativa #RecordaQdP amb la qual la ciutadania pot col·laborar de manera activa aportant informació sobre les diferents peces que formen part de la col·lecció etnològica del municipi a través de les xarxes socials del museu virtual. Una iniciativa que torna a posar de manifest la gran participació ciutadana amb la qual compta Quart de Poblet, sense la qual no hauria sigut possible recollir més de 1.600 objectes i 2.800 fotografies.

A partir del dilluns i de manera setmanal, la pàgina de Facebook i el perfil d'Instagram del Museu Virtual de Quart de Poblet (@museuQdP) compartiran una peça o una fotografia perquè totes les veïnes i veïns puguen aportar dades, testimoniatges i tot tipus de coneixements sobre aquest tema que puguen posseir. D'aquesta manera, es pretén ampliar i millorar la informació que es té del catàleg, que es podrà consultar de manera lliure i gratuïta a partir de 2021 en el portal web accessible museuquartdepoblet.org.

Aquesta és la primera iniciativa virtual del museu des de la creació de les seues xarxes socials el mes de setembre passat i amb la qual l'Ajuntament de Quart de Poblet pretén donar major difusió al treball que s'està fent per a recuperar, conservar i posar en valor el patrimoni local del municipi.

La creació del Museu Virtual de Quart de Poblet és fruit de la participació ciutadana i de la transversalitat i la sinergia entre les àrees municipals i les institucions, ja que s'emmarca en els projectes EDUSI d'aquesta localitat i està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE) 2014-2020 en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbana Sostenible (EDUSI) municipal. Amb el llançament d'aquest entorn virtual, previst per a 2021, es vol contribuir a donar a conéixer la història i la memòria de Quart de Poblet a través de les peces etnològiques del Fons de Patrimoni Local i les imatges catalogades del Fons Fotogràfic Municipal.

Destacats