L'Ajuntament de Quart de Poblet continua les labors de condicionament dels seus centres escolars

S'han invertit 33.810 euros en diferents actuacions de millora de l'accessibilitat, creació de zones verdes i reparacions en diverses instal·lacions

Guardar

_MG_1130
_MG_1130

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha emprat els mesos de confinament per a dur a terme diverses actuacions de condicionament en els centres escolars públics del municipi. En total s'han invertit 33.810 euros en diferents obres de millora de l'accessibilitat, creació de zones verdes i reparacions de diverses instal·lacions en quatre col·legis públics.

En el CEIP Villar Palasí s'ha aprofitat per a crear noves zones verdes i s'han millorat les rampes d'accés al pavelló i a les pistes confrontants per a facilitar el passe a les persones amb mobilitat reduïda. A més, s'ha condicionat tota la zona del voltant del pavelló, substituint la terra per una vorera de tres metres d'ample, evitant així que aquesta s'introduïsca a l'interior del recinte. Finalment, s'han realitzat petites reparacions en el porxo de l'entrada de l'edifici de primària i s'han reparat els baixants de l'edifici d'infantil.

En aquest mateix centre també s'ha renovat el clos que separa el col·legi amb l'institut La Senda, ja que la caiguda d'un arbre a causa de les inclemències meteorològiques del mes de març va provocar greus danys en la zona. Per aquest mateix motiu, també s'ha substituït el clos del CEI Ramón Laporta i del CEI San Onofre.

En el col·legi La Constitució s'han dut a terme treballs de millora del sistema de recollides d'aigua. D'una banda, s'ha generat una solera de recollida d'aigües en la zona del pati escolar i, per una altra, s'ha aplicat un Sistema de Drenatge Urbà Sostenible (SUDS). Amb aquest sistema, utilitzat ja en altres zones del municipi, es posarà fi al problema generat per les aigües d'escolament i es podrà retenir, infiltrar i evacuar l'aigua de pluja d'una manera molt més sostenible.

La millora dels centres escolars és una pedra angular en les polítiques de l'equip de govern, conscients de la importància de construir espais adequats, accessibles i sostenibles per a tot l'alumnat. Així, totes aquestes accions se sumen a les que l'Ajuntament està duent a terme gràcies el Pla EDIFICANT posat en marxa per la Generalitat Valenciana, que en 2019 va permetre realitzar millores en les pistes esportives, adequar diferents espais interiors i condicionar les instal·lacions de gas i elèctriques de diversos centres escolars. Per a enguany està previst que s'invertisquen 1.555.795,64 euros més per a continuar desenvolupant diferents actuacions de condicionament dels col·legis i instituts del municipi.

Destacats