Els monitors i monitores de Quart de Nit es formen en el taller "Gestió emocional en temps d'oci"

Guardar

Taller gestión emocional
Taller gestión emocional

La crisi sanitària està generant un canvi en la vida de tota la ciutadania pel que fa a la seua socialització i a les activitats del temps lliure, una realitat que afecta encara més a la infància i a la joventut. Davant aquesta nova situació, l'Ajuntament de Quart de Poblet està duent a terme diferents actuacions per a acompanyar, formar i ajudar els xicotets, xicotetes i joves a adaptar-se i fer front a aquests reptes.

Fruit d'aquest compromís, sorgeixen els tallers de "Gestió emocional en temps d'oci", que imparteix l'equip psicològic de l'Ajuntament. En aquesta ocasió, es va realitzar una sessió destinada a les dotze monitores i monitors del programa Quart de Nit per a dotar-los d'eines que puguen emprar en el disseny d'activitats i tallers que afavorisquen el desenvolupament socioemocional en el temps lliure dels i les adolescents del municipi.

La metodologia va estar dividida en una part dialògica i vivencial, en la qual la psicòloga els anava explicant la teoria amb exemples que anaven experimentant en el moment sobre elles mateixes; i en una part més lúdica, en la qual es van realitzar pràctiques de jocs, per als quals es van usar el cos, la mímica i la música sobre els conceptes que s'havien treballat prèviament.

A través d'aquesta dinàmica, les monitores i monitors van poder connectar amb la fluïdesa de les emocions, amb el cos, amb la importància de la corregulació i el moviment, i es van crear espais i activitats emocionalment segures.

Des de l'equip psicològic s'ha recordat que en l'adolescència la vida està fora de casa i del nucli familiar, sent el moment en el qual es busca la mateixa identitat i es tracta de trencar amb el que s'estableix. Amb les restriccions imposades a causa de la pandèmia, això s'ha vist tremendament condicionat i està resultant imprescindible tornar a crear espais, activitats i propostes diferents que s'ajusten a les noves limitacions.

A més, el Consistori també ha posat en marxa diferents programes per a treballar amb els i les menors qüestions emocionals i psicològiques per a afrontar l'ansietat i altres conseqüències causades per la pandèmia global.

Destacats