El Servei Integral d'Orientació Laboral de l'Ajuntament de Quart de Poblet duplica el nombre d'atencions en 2020

Altres 71 empreses s'han donat d'alta per a gestionar les seues ofertes d'ocupació comptant amb les candidatures proposades des del SIO

Guardar

ayuntamiento quart de poblet
ayuntamiento quart de poblet

La promoció de l'ocupació i la millora de l'ocupabilitat constitueixen un dels pilars bàsics en les polítiques que porta anys desenvolupant l'Ajuntament de Quart de Poblet i que s'han vist reforçades en l'actual situació a causa de la crisi sanitària. Prova d'això, és l'augment en la labor duta a terme des del Servei Integral d'Orientació laboral (SIO) durant tot 2020, any en què les atencions han arribat a duplicar-se.

Així, des de l'àrea de Promoció Econòmica i Ocupació s'ha constatat que s'ha passat de les 225 realitzades en 2019 a les 464 en 2020. Durant el confinament, l'equip tècnic va atendre qüestions relacionades principalment amb els ERTES, les ajudes especials i dubtes sobres els tràmits realitzats en serveis com LABORA i altres administracions públiques.Després del període de confinament, les necessitats de la població van canviar, incrementant-se l'assessoria per a la participació en els diferents programes d'ocupació posats en marxa pel Consistori, com el TESI, l'Escola Taller i el Taller d'Ocupació.

Quant a les ofertes d'ocupació, s'han gestionat 231, revisant-se fins al mes setembre 12.259 currículums per a la cerca de persones candidates. D'aquestes, 2.029 complien el perfil demandat i es van remetre un total de 946 CV a les empreses, ja que 521 ja tenien ocupació, 126 no estaven interessades en l'oferta i 436 persones no van poder ser localitzades.

En aquest sentit i gràcies a la labor que es realitza des del Consistori per a fomentar la creació d'ocupació local, enguany ha continuat augmentant el nombre d'empreses que s'han donat d'alta per a gestionar les seues ofertes de treball comptant amb les candidatures presentades des del SIO, sumant-se 71 noves a les 117 que ho van fer en 2019 o a les 138 de 2018.

El SIO és un servei integral amb el qual es pretén ajudar a millorar l'ocupabilitat, promoure la carrera professional i facilitar la incorporació al mercat laboral de la població. A través d'aquest, s'ofereix un servei d'orientació, informació, assessorament i acompanyament en la cerca d'ocupació.

Destacats