El ple de Quart de Poblet signa una declaració conjunta que confirma la prioritat de la reactivació social i econòmica del municipi

Guardar

Pleno Quart de Poblet
Pleno Quart de Poblet

El Ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet ha signat per unanimitat una declaració d'interés que confirma la voluntat de continuar i ampliar les mesures necessàries per a la reactivació social i econòmica del municipi. Tots els grups polítics amb representació municipal han subscrit aquesta declaració l'objectiu de la qual és mitigar les conseqüències del coronavirus entre els veïns i veïnes de la localitat pel que aquest document suposa el reconeixement de tota la Corporació a la decisió que va prendre l'equip de govern al principi de la pandèmia de declarar com a essencials els serveis socials municipals.

El disseny dels pressupostos municipals per a l'any 2021 ja feia un pas més en l'estratègia de programar la gestió municipal entorn de dos grans eixos: la promoció i foment de l'ocupació i l'augment de les prestacions públiques per a les famílies.

Aquest full de ruta implica reforçar encara més els recursos humans i materials necessaris per a proporcionar solucions a les famílies en situació d'emergència social. Això significa, entre altres aspectes, la revisió dels criteris d'adjudicació de prestacions, l'augment de les ajudes, el reforç del servei de detecció i atenció a les situacions de vulnerabilitat, risc i desprotecció dels xiquets, xiquetes i adolescents de Quart de Poblet. També es duplica la partida destinada a cobrir l'aportació municipal de les ajudes al consum de l'aigua potable.

A més, s'incrementaran les inversions per a aconseguir un model de municipi accessible i humà, basat en la sostenibilitat i la salut pública. S'actua des de totes les àrees de gestió, de manera que no deixem fora a cap sector poblacional i que tots els veïns i veïnes es beneficien d'aquestes millores en les seues rutines quotidianes.

Tots els partits amb representació municipal es comprometen, a través de la declaració, a recolzar les adaptacions en el calendari fiscal que es proposen per a tractar de mitigar les dificultats de pagament del veïnatge a causa de la crisi provocada per la pandèmia. Per això i de moment, es mantindran les suspensions vigents en les taxes i les bonificacions dels cànons anunciades, així com l'impuls del sistema de compte corrent tributari.

L'Ajuntament ja està ultimant les bases de la segona convocatòria del Pla Resistir i també té previst convocar noves ajudes a persones autònomes a més de dotar de més recursos als plans de foment de l'ocupació vigents.

L'alcaldessa, Carmen Martínez, ha volgut subratllar la predisposició de tots els grups per arribar a un acord, i s'ha felicitat pel consens "demostrant amb ell com es fan les coses a Quart de Poblet, anteposant els interessos dels veïns i veïnes als particulars de cada partit".

L'esport, declarat com a activitat d'interés general

Però no ha sigut l'única declaració conjunta subscrita pel ple de Quart de Poblet. Tots els grups van signar el document presentat pel partit socialista municipal de reconéixer a l'esport com a activitat d'interés general.

Una proposta que té per finalitat donar a l'esport un tractament especial per l'impacte i les conseqüències que té des del punt de vista social, econòmic i sanitari.

La pandèmia encara ha posat més de manifest la importància que tenen per a la societat els desafiaments vinculats al fenomen esportiu: des de la mateixa realització de l'esport fins a l'aspecte laboral, econòmic, turístic, tecnològic, comunicatiu, educatiu, sanitari i social.

La moció contempla instar el Govern autonòmic al fet que incloga en els seus plans i accions al sector esportiu, les seues empreses i activitats d'una forma similar a la realitzada pel Govern central. Així mateix, també se sol·licita al Govern d'Espanya que aprove un Nou Avantprojecte de Llei de l'Esport que eleve a norma amb rang de llei a l'esport.

Tots els grups municipals van acordar, entre altres aspectes, continuar amb la promoció de l'activitat física en el municipi des d'una perspectiva orientada al benestar de les persones, amb l'objectiu de crear hàbits saludables i una societat activa. Tot això, comptant amb els clubs, associacions esportives i amb el sistema educatiu, així com l'adequació dels diferents espais i instal·lacions esportives perquè siguen segures i accessibles.

Destacats