El Consell Municipal d'Infància de Quart de Poblet comença un nou curs

Guardar

2020 cmi 1reu 2
2020 cmi 1reu 2

Malgrat les estranyes circumstàncies que els ha tocat viure, la infància i adolescència de Quart de Poblet està demostrant una actitud i una resiliència dignes d'admiració. Prova d'això va ser la reunió amb la qual el Consell Municipal d'Infància (CMI) arrancava el nou curs, on les ganes i la il·lusió van ser les grans protagonistes.

La regidora d'Infància i Joventut, Consue Campos, va rebre a les conselleres i consellers el 7 d'octubre en una primera sessió que va servir per a reprendre la relació, fer balanç dels últims mesos i plantejar els reptes d'enguany.

En aquesta primera presa de contacte, es van resoldre els dubtes de les famílies referent al funcionament del curs i es van iniciar algunes dinàmiques de retrobament. A més, es va posar l'accent principalment en les normes d'ús de l'espai respecte a les qüestions de seguretat i higiene en relació amb la COVID-19.

El grup funciona igual que en els anys anteriors, amb reunions presencials a Quart Jove en setmanes alternes, si bé, per a adaptar-se a les noves mesures, en aquesta ocasió, s'han creat xicotets grups estables, s'empra la tecnologia i es fa ús de dues o tres sales, segons el nombre d'assistents que, prèviament, han d'haver confirmat l'assistència.

Xicotetes adaptacions que no han impedit que l'activitat es desenvolupe amb tota normalitat i que els xiquets i xiquetes gaudisquen mentre busquen reconstruir el seu món de manera respectuosa i responsable.

Enguany no s'han realitzat eleccions, donant continuïtat al Consell constituït durant 2019-2020, però s'està facilitant la incorporació de noves conselleres i consellers dels centres educatius que tingueren el desig de participar en CMI.

A través del CMI, l'Ajuntament de Quart de Poblet ofereix un espai en el qual xiquetes, xiquets i adolescents poden intercanviar idees i ser escoltats en un entorn de confiança i seguretat. Un primer acostament per als xics i xiques a la participació ciutadana, que els permet adquirir eines per a jugar un paper actiu en la construcció del seu municipi i la seua realitat.

Destacats