Arriba la Cinemateca en valencià als centres escolars de Quart de Poblet

L'Ajuntament s'ha sumat al programa d'Escola Valenciana per a oferir a les escoles del municipi aquesta activitat lúdica i formativa

Guardar

Quart de Poblet escola infantil municipal Ninos
Quart de Poblet escola infantil municipal Ninos

L'Ajuntament de Quart de Poblet oferirà per a aquest any escolar la Cinemateca en valencià a tots els col·legis, després de subscriure's al programa d'Escola Valenciana. Aquesta iniciativa dona la possibilitat de veure en línia i de manera il·limitada durant tot el curs una selecció de set pel·lícules en llengua valenciana.

Les pel·lícules estan diferenciades per cicles, comptant amb opcions diferents per a Educació Infantil i els tres cicles de primària. A través d'elles es poden treballar diferents valors, com la igualtat, la gestió de les emocions o els prejudicis; i està plantejat de manera que puguen formar part de la programació que es treballa habitualment a les aules. Per això, venen acompanyades per un dossier didàctic per al professorat.

En el cas d'Educació Infantil s'han seleccionat els títols "El vent entre les canyes" i "Tipitips"; per al primer cicle de primària, "El regal de la Molly Monstre" i "El bosc de Haquivaqui"; "Gordon i Paddy" serà la pel·lícula proposada per al segon cicle de primària; i per al tercer, seran "Jacob, Mimi i els gossos del barri" i "Ocells de pas".

Amb aquesta iniciativa es pretén que l'alumnat gaudisca i aprenga valencià a través del cinema, fomentant al mateix temps altres valors i descobrint diferents gèneres. Es tracta d'una activitat que ha sigut molt ben rebuda per l'alumnat i el professorat, especialment en l'actual situació que ha reduït el nombre d'opcions d'activitats extraescolars.

Destacats