Picassent actua contra la processionària als parcs i zones verdes

Guardar

picassent
picassent

A Picassent, s'està actuant en aquells punts que ha aparegut o hi ha indici de l'aparició d'aquests cucs. Les actuacions portades a terme són la desinfecció, no només al sòl, sinó també a les capes altes dels arbres. L'empresa està emprant la tècnica coneguda com a endoteràpia, que consisteix a punxar el producte contra la processionària directament al tronc de l'arbre i, a través de la saba s'expandeix el líquid fins a les branques, evitant així la presència de l'insecte.

Les actuacions estan tenint lloc a les Carolines, a l'Alteró de Mompoi, a Delicias del Realón i a zones verdes dins del poble com l'estació, el poliesportiu, el parc Abril Martorell, la plaça Ramón i Cajal, el col·legi Sant Ignasi, l'IES l'Om i el parc Ausiàs March.

La regidora de Serveis de Jardineria i Neteja, Esther Carbonell, creu imprescindible aplicar aquest tipus de tractaments als pins del municipi, ja que «cal evitar que el cuc, ara d'una grandària xicoteta, aconseguisca arribar a la seua edat adulta i ser més perillós per al veïnat i les mascotes». A més, remarca que «l'endoteràpia és una de les tècniques més innovadores i efectives per a aquest tipus d'insecte, però cal tindre en compte que l'exterminació del cuc és un procés llarg. Hem de continuar treballant cada any per erradicar la processionària de les zones verdes del nostre poble».

Destacats