Picanya premia a les dones científiques

Premis Concepción Aleixandre a la dona científica valenciana

Guardar

premi-concepcion-alexandre-cartell
premi-concepcion-alexandre-cartell

Amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia de la Dona, l'Ajuntament de Picanya ha decidit convocar dos premis a les dones científiques vives. El nom d'aquests premis "Concepción Aleixandre", ret homenatge a una dona nascuda l'any 1862 que va ser capaç d'unir la medicina amb l'especialitat de ginecologia i la pedagogia; i que a més, va ser inventora, activista, feminista i sufragista. Una vertadera pionera en la ciència i en la vida.

Les contribucions de les dones en camps científics han sigut oblidats i durant tota la història, negats. Les dades són innegables: les dones premiades en els Nobel representen el 5'02%, i d'aquestes, la majoria es concentren en Nobel de la Pau, Literatura, Medicina i Fisiologia, àrees tradicionalment associades al que és femení.

-Motivació:

En una taula redona de dones científiques, convocada el 7 de març de 2017 en l'Ajuntament de Picanya i amb la col·laboració de la Universitat de València, es va fer ressò del treball quotidià de les dones en els diferents camps de la ciència. El gran acolliment que va tenir entre el públic picanyero, va inspirar a la idea de premiar a una dona científica valenciana ja una altra estudiant de ciències vinculada al poble de Picanya. L'objectiu és reconèixer i valorar les aportacions fetes per les dones valencianes dedicades a la ciència i motivar a altres a estudiar i treballar en l'àmbit científic.

-Com participar:

- Aquelles dones que vulguen optar al premi (de 2000€ en la categoria local i 1000€, en la de Comunitat Valenciana), hauran de presentar un projecte de recerca científica amb extensió d'entre 5 a 20 pàgines. Les candidatures es podran presentar en l'Ajuntament de Picanya i també per la plataforma web: http://www.picanya.org/administracio/oficina-virtual/cultura-i-esports. El termini de convocatòria es tancarà el 10 de novembre de 2018.
Destacats