La teleassistència de la Diputació ja cobreix a tots els majors de Picanya

El servei assumit per l’ens provincial a la fi de 2016 es presta a 84 persones en el municipi, que abans eren ateses des de l’Ajuntament

Guardar

dsc01298
dsc01298

El servei de teleassistència de la Diputació de València ja cobreix tots els majors de la localitat de Picanya, un total de 84 persones que poden considerar-se autosuficients en les seues llars alhora que disposen de l'atenció de personal especialitzat a través d'un polsador portàtil les 24 hores del dia.

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, s'ha reunit amb l'alcalde del Picanya, Josep Almenar, qui ha destacat la importància del servei de teleassistència per als veïns de major edat i ha considerat “molt satisfactori compartir-ho amb la Diputació”.

Berenguer ha reiterat la col·laboració de l'ens provincial amb els municipis xicotets, que té per objectiu millorar el seu benestar social i, en aquest cas, “assegurar que les persones seguisquen tenint una vida independent”.

“És un servei molt important que havíem assumit des de l'Ajuntament”, ha explicat l'alcalde, per a qui el repartiment del mateix entre administracions “representa un alleujament econòmic”. “Està dins de les idees que pensem que són temes mancomunats entre la Diputació i l'Ajuntament”, ha afegit Almenar.

Aquest servei, que es presta a 84 persones a Picanya, està des de finals de 2016 cobert íntegrament per la corporació provincial i permet als majors de 65 anys que viuen sols o en situació de dependència comptar amb ajuda en qualsevol moment, la qual cosa evita ingressos no desitjats en residències.

 

El servei de Teleassistencia de la Diputació

La Teleassistència Domiciliària és un servei d'atenció domiciliària finançat per la Diputació en col·laboració amb els ajuntaments, que funciona a través de la línia telefònica, amb un equip de comunicació i informàtic específic situat en un Centre d'Atenció i en el domicili dels usuaris.

Amb només prémer el botó d'un polsador portàtil s’entra en contacte verbal “mans lliures”, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, amb el centre, atés per personal especialitzat, per a donar resposta adequada a la crisi presentada, bé per si mateix o mobilitzant altres recursos humans o materials, propis de l'usuari o existents en la comunitat.

Destacats