Josep Almenar torna a guanyar i amplia la seua majoria en les municipals de Picanya

El candidat dels socialistes, que és alcalde des de 1983, torna a guanyar les eleccions i amplia la seua majoria

Guardar

josep-almenar-alcalde-de-picanya-2024x2252-pxl
josep-almenar-alcalde-de-picanya-2024x2252-pxl

Josep Almenar torna a revalidar l'alcaldia de mà del PSOE - PSPV a Picanya. L'alcalde, que el porta sent des de 1983, podrà tornar a ser-ho fins a mínim 2023. Els socialistes han aconseguit un 54,44% dels vots i 11 regidors, mentre que els altres tres partits han empatat amb 2.

La segona força en vots ha sigut Compromís, amb un 14,67% i 2 regidors. Els mateixos representants aconsegueix el PP en els comicis, amb un 13,87% dels vots. El tercer en l'empat a tres és Ciutadans, amb 13,35% dels vots.

En aquestes eleccions locals la coalició de Podem-EUPV ha aconseguit un 3,2% dels vots, per la qual cosa no supera la barrera electoral del 5% i no obté representació.

Els resultats afermen el PSOE

Josep Almenar millora els resultats de les passades eleccions locals, encara que ja va aconseguir majoria absoluta amb 9 regidors, el mínim necessari en la localitat per a la majoria absoluta.

El PSPV de Picanya va aconseguir, en les anteriors eleccions municipals, els 9 regidors necessaris per a aconseguir la majoria absoluta en el ple. Així, van poder governar en solitari enfront dels 7 regidors restants. Aquests es van repartir entre els 3 de Compromís i PP, i els 2 de Ciutadans. Des de Llavors Josep Almenar es troba al capdavant del consistori, al qual va accedir en 1983 després de ser, la legislatura anterior, Tinent d'Alcalde.

Destacats