Jorge Rodríguez: “L'Europa que ens uneix és la de l'aliança entre els seus pobles, la seua cultura i les seues tradicions”

El presidente de la Diputación participa, junto al alcalde, Josep Almenar, en el día grande de las Fiestas de Picanya, en el que se renueva el hermanamiento con el municipio francés de Panazol

Guardar

apertura_37
apertura_37

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha participat aquest dimecres en un dels actes centrals de les festes de la Preciosíssima Sang de Picanya, que ha coincidit a més amb la renovació de l'agermanament d'aquest municipi de l'Horta Sud amb la població francesa de Panazol.

En el Centre Cultural de Picanya, en presència de l'alcalde, Josep Almenar, els seus homòlegs de Panazol i la localitat alemanya de Mark Erlbach i els diputats Bartolomé Nofuentes i Xavier Rius, Rodríguez ha destacat la importància d'aquest tipus d'agermanaments entre municipis valencians i d'altres països europeus. “L'Europa que ens uneix, més que la de les aliances econòmiques, és la de l'aliança entre els seus pobles, la seua cultura i les seues tradicions”, ha assegurat el president de la Diputació.

L'acte, a més de la consolidació dels vincles entre Picanya i Panazol, ha comptat amb una primera part en la qual l'Ajuntament ha reconegut la tasca de representants de diferents àmbits socioculturals de Picanya, entre ells el poeta valencià Marc Granell, a qui ha lliurat el premi el president de la Diputació.

En el marc de les festes de Picanya, Jorge Rodríguez s'ha referit també a les tradicions i celebracions populars que “es converteixen en el millor aparador dels municipis valencians de cara al món”. Rodríguez ha desitjat a totes les veïnes i veïns de Picanya que tinguen unes bones festes i ha assenyalat que “la Diputació seguirà apostant pels nostres costums i tradicions, perquè serveixen per a difondre el llegat històric i cultural de les nostres comarques”.

“Per damunt de tot, les festes són convivència i estrenyen els vincles entre els col·lectius i associacions que donen vida al teixit social dels pobles”, ha afegit el president de la Diputació de València en la seua intervenció en un dels actes centrals del dia gran de les festes de Picanya.

Destacats