'Sempre hi ha una eixida', l'esperança de llibertat davant la violència masclista de Paterna

Aquest 25N, Paterna ha llançat diferents campanyes de conscienciació per a arribar a totes les franges d'edat

Guardar

La regidora d'Igualtat de Paterna, Isabel Segura, amb la campanya del 25N de 2021
La regidora d'Igualtat de Paterna, Isabel Segura, amb la campanya del 25N de 2021

"Paterna és feminista, ho estem demostrant tots els dies de l'any. No obstant això, continua sent fonamental donar visibilitat al 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, per a commemorar la lluita realitzada i recordar el camí que queda per recórrer", ha assenyalat la regidora d'Igualtat de Paterna, Isabel Segura.

Per aquest motiu, des de l'ajuntament s'ha posat en marxa diferents campanyes de conscienciació per a arribar a totes les franges d'edat. Així, sota el lema 'Sempre hi ha una eixida', representat per una porta violeta, Paterna vol mostrar "l'esperança de llibertat davant la barbàrie que representa la violència masclista". Una campanya potent que es complementa amb la dirigida als centres escolars sota el títol 'Esborra la violència masclista', les xarrades informatives, el Punt Violeta i els paraigües serigrafiats amb la frase 'El 016 també et protegeix'.

I és que, com afirma Segura, "que la població jove identifique les desigualtats de gènere i cresquen lliures d'estereotips és fonamental per a crear un futur més equitatiu". Per aquest motiu, des de l'àrea d'Igualtat de Paterna es treballa, durant els 365 dies de l'any, de manera transversal, per a implicar a tots els sectors de la societat.

D'aquesta manera, per a la commemoració del 25N no només s'han organitzat diferents tallers d'apoderament de dones supervivents, tallers contra la violència de gènere o contra les agressions sexistes; sinó que, a més, per a aquest dijous s'ha convocat una concentració cívica, a les 18.00 hores, en la plaça del Poble per a manifestar el rebuig a la violència masclista.

Actes per a commemorar el 25N a Paterna 2021
Actes per a commemorar el 25N a Paterna 2021

Així mateix, diumenge que ve, 28 de novembre, l'agrupació cultural radioaficionats de Paterna posarà en l'aire l'estació EGNVG – de 8.30 a 13.00 h a l'esplanada de la Torre –; mentre que el dilluns, 29 de novembre, serà el torn de la xarrada-col·loqui 'Davant la violència de gènere hi ha eixida', en la qual participaran com a ponents María Luisa Villar Garijo, oficial de la Policia Local de Paterna; Emilio Genovés Company, Inspector de la Policia Local de Paterna; M.ª Isabel Herrera Rivas, psicòloga de l'OAVD de Paterna; i Raquel Fernández Ruiz, agent d'Igualtat de Paterna. La trobada serà de 10.00 a 12.00 hores en l'Auditori Antonio Cabeza.

"Aconseguir la igualtat real i efectiva entre homes i dones és una prioritat fonamental per a les administracions públiques i un requisit indispensable per a posar punt final a la violència de gènere. I, per això, és imprescindible que tota la ciutadania estiga involucrada. Amb actes com aquests, intentem aconseguir eixe objectiu", ha conclòs la regidora Isabel Segura.

Destacats