Sagredo: "Estem fent obres, generant activitat econòmica en el municipi, baixant impostos i a més paguem deute"

Paterna baixa el seu deute viu 12 punts en any i mig

Guardar

sagredo-y-eva-deuda-ayto-paterna
sagredo-y-eva-deuda-ayto-paterna

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va fer ahir balanç del 2016 amb la premsa en la trobada que va servir per a celebrar estes festes nadalenques. Tant el primer edil com la regidora d'Hisenda Eva Pérez van comentar els assoliments aconseguits pel seu equip de govern en matèria econòmica així com van explicar els principals punts en els quals es basaran les actuacions del 2017.

En tan sols any i mig de govern, Sagredo i el seu equip han aconseguit rebaixar el deute viu del municipi en 12 punts passant del 71% del 2015 al 58% en què se situarà a 31 de desembre d'enguany. Açò ha sigut possible a un full de ruta en la qual en lloc d'invertir el superàvit del consistori a pagar deute (tal com pretenia l'anterior equip de govern), ells han invertit en obra, rebaixar el deute i abaixar els impostos. "Estem fent obres, generant activitat econòmica en el municipi, abaixant impostos i a més paguem deute", va indicar l'Alcalde, al mateix temps que va destacar que en 2017 també destinaran els 12,7 milions de superàvit a obres per a transformar i millorar el municipi. "En total, invertirem 23 milions d'euros en obres que millorarem la vida dels paterners i paterneres i que no ens endeutarem més", va explicar.

"Estem sent el motor de la reactivació econòmica de Paterna", va assegurar alhora que va afegir que, entre altres coses, al 21% del pressupost de l'any que ve es destinaran a inversions reals en obres i infraestructures, el lideratge de Paterna quant a emprendedurisme (amb més de 4.500 autònoms) o el descens de la desocupació. Sagredo no va voler traure pit del descens de l'atur en la localitat però sí va indicar que Paterna ha baixat en 1.064 persones la xifra d'aturats, passant dels 7.451 aturats de maig del 2015 als 6.387 aturats registrats al novembre del 16.

Durant l'esmorzar, la regidora d'Hisenda va explicar que la política econòmica que este govern està seguint "ha permés la cancel·lació de 4 préstecs amb 0 € de despeses de cancel·lació. Quan entrem ens trobem amb què l'anterior govern havia deixat signada la cancel·lació d'un préstec pel qual havíem de pagar 2 milions d'euros en despeses de cancel·lació. Açò no ho vam fer, invertim en obra per a generar riquesa i amb la resta del superàvit cancel·lem part del deute del consistori". "Hem sanejat els comptes de l'Ajuntament i estem invertint en el municipi", va concloure la regidora. A més, per a 2017 el valor cadastral baixa en un 8% i tindrà com a conseqüència el descens de l'IBI, plusvàlues, IRPF, o impost de successió o donacions, entre altres. També enguany els vehicles menys contaminants pagaran menys.

Arxivat a:

Destacats