Sagredo demana a la FEMP que recolze la proposta de Paterna per ser Gran Població

Guardar

sagredo y caballero
sagredo y caballero

Paterna ha sol·licitat a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que recolze la proposta impulsada pel municipi per obtenir la declaració de Gran Població.

Així ho va traslladar l'Alcalde Juan Antonio Sagredo al President de la FEMP, Abel Caballero durant la trobada informal que els dos van mantenir i en el qual el primer edil, que va quedar a remetre-li tota la informació sobre aquest tema, li va transmetre la importància a escala econòmica, organitzatiu i social que tindria per a Paterna l'obtenció d'aquesta reivindicada catalogació.

La cita forma part de la campanya de recollida de suports que Sagredo està realitzant a tots els nivells per aconseguir que el suport de tots a la Proposició No de Llei, impulsada pels socialistes de Paterna i que ja ha estat aprovada per les Corts Valencianes, per modificar la Llei 7/1985 Reguladora de les Bases de Règim Local i aconseguir que es reculla com a criteri d'accés al règim de Gran Població, no només les dades de padró municipal, sinó també el criteri de l'INE relatiu a la població vinculada.

Tal com ha recordat l'Alcalde, que també ha sol·licitat al Govern Central que es reconega la població vinculada del municipi, "pel seu pes poblacional directe i indirecte, Paterna mereix ser declarada Gran Població". I és que amb 69.104 persones empadronades i una població vinculada no resident de 29.749, el municipi paterner aconsegueix les 98.853 persones, entre residents, estudiants i treballadors.

"Solament de població no resident i que treballa a Paterna aconseguim les 19.791 persones", ha destacat el primer edil en referència a les últimes dades oficials sobre població vinculada publicades per l'INE i a l'important pes que, quant a llocs de treball, té el municipi amb els seus 5 parcs empresarials i els seus més de 3.000 empreses assentades en el terme municipal.

Però a més del gran volum de treballadors que alberga, Paterna també es caracteritza, amb un Parc Tecnològic i un Parc Científic, per l'important pes que adquireix el teixit poblacional estudiantil, ja que són 6.000 les persones que, encara que no resideixen a Paterna, estudien en la localitat.

Destacats