Paterna tala una palmera de 25 metres en Vicente Mortes davant el perill de caiguda

Guardar

paterna
paterna

L'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea de Zones Verdes de l'empresa pública GESPA, ha dut a terme la tala d'una palmera d'aproximadament 25 metres d'altura a causa de l'alt risc de caiguda que comportava.

La palmera, que estava situada en el número 33 de l'avinguda Vicente Mortes, era de l'espècie phoenix dactyliphera, coneguda comunament com a palmera datilera. Tal com ha explicat la regidora d'Infraestructures, Núria Campos, "presentava un estrenyiment del estípit (nom que rep el tronc d'un arbre que no té branques laterals com les palmeres), la qual cosa produïa una feblesa estructural i la consegüent possibilitat de fractura".

A més, la regidora ha puntualitzat que en trobar-se en una avinguda oberta estava exposada a forts vents i que "en els últims mesos, havia patit un desplaçament de dos metres pel que fa al seu eix, i a majors intensitats de vent s'esperaven desplaçaments majors que comprometien l'estabilitat de la palmera, la qual cosa suposava un risc per als edificis que l'envoltaven, així com per als cotxes estacionats i els vianants que freqüenten l'avinguda".

A causa de la seua gran grandària, per dur a terme la tala va ser necessari el lloguer d'una grua de gran tonatge que garantia la seguretat dels operaris. A mesura que s'anava talant la palmera - que es va tallar en quatre trossos de més de sis metres cadascun-, cada resta anava subjecte per la grua i dipositat en un contenidor d'obra. En total, es van recollir uns 5.000 quilos de residus verds.

A més, aprofitant el lloguer de la grua de gran tonatge, després de la tala de la palmera es va procedir a tallar un plançó de pi a la Canyada que després dels últims temporals presentava problemes de sustentació amb un seriós risc de caiguda.

Destacats