Paterna senyalitza el sentit de la marxa de les principals vies de passeig i zones de running de la ciutat

En aquesta primera fase de la desescalada, l'Ajuntament ordena la circulació per als vianants pels vials més utilitzats pels veïns per a passejar i fer esport i garantir així el distanciament social i evitar al màxim el contacte personal

Guardar

Ayuntamiento de Paterna
Ayuntamiento de Paterna

L'Ajuntament de Paterna està intervenint en els principals traçats de running i de passeig del terme municipal per a garantir que tots aquells veïns i veïnes que vulguen eixir demà al carrer a passejar o a practicar esport en aquesta primera fase de desescalada, ho facen amb les màximes garanties de seguretat.

Així ho ha decidit el Comité Municipal de Desescalada del consistori per a assegurar el distanciament social i evitar el contacte personal entre veïns en les zones més transitades del municipi que, pel seu espai i dimensions, puguen presentar majors problemes d'aglomeracions.

Tenint en compte el Pla de Mobilitat Urbana del municipi i donada l'estretor de la zona de passeig i l'important trànsit de persones que rep, s'està senyalitzant, amb fletxes en les voreres, el sentit de la marxa per als vianants al carrer Major del municipi, una de les principals artèries de la ciutat que registra una major afluència de persones, deixant una vorera per a cada sentit.

Referent a això, i segons evolucione la desescalada i en funció de l'afluència que registren els carrers, el consistori podria anar ampliant el nombre de vials senyalitzats.

Quant a les zones per a la pràctica esportiva, l'Ajuntament aquesta marcant la coneguda com a Ruta del colesterol, que discorre per darrere de la caserna Daoiz i Velarde connectant l'Av. d'Europa amb l'Av. Corts Valencianes, la zona de la carretera de Manises, la zona de Tàctica i la ruta de La Salle que uneix Campament amb Santa Rita i que connecta l'Av. del Testar, el carrer Juan Bautistas Benlloch i arriba fins a l'estació de Paterna.

Per a la posada a punt d'aquests traçats, l'Ajuntament també posarà cartells indicadors de les zones més apropiades per a la pràctica esportiva i uns altres amb informació sobre els horaris permesos per a realitzar diferents activitats a l'aire lliure per franges d'edat. A més, des de demà a primera hora, un camió cisterna i una hidronetejadora netejaran i desinfectaran tots aquests espais per a disminuir el risc de contagi i propagació del coronavirus.

Així mateix, el Comité Tècnic de Desescalada de l'Ajuntament de Paterna, encarregat de planificar la progressiva volta a la normalitat de la ciutat en tots els nivells i sectors, ha reforçat per a aquest pont de l'1 de maig el servei d'ambulància, de seguretat i de neteja davant el previsible increment de població al carrer a causa de les mesures d'alleujament del confinament.

L'objectiu és augmentar la higienització de les zones d'ús col·lectiu més susceptibles de rebre una major afluència de persones i, per una altra, augmentar la presència de Policia Local i Protecció Civil i tindre preparat un servei d'ambulància assistida que puga atendre immediatament qualsevol incidència que poguera sorgir, sobretot per l'eixida permesa de majors i esportistes al carrer a partir del 2 de maig.

La senyalització del sentit de la marxa de les principals zones de passeig i running, el reforç de la neteja, de la seguretat i del servei d'ambulància són les primeres decisions que adopta aquest Comité de Desescalada, un òrgan creat per l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo per a afrontar i organitzar el procés de desescalada de Paterna i la reactivació de la ciutat "amb la prudència, garanties i seguretat que requereix aquesta complexa situació".

Destacats