Paterna se suma a l'Hora del Planeta amb l'apagat dels seus edificis públics més representatius

Paterna és un dels 51 ajuntaments de la Comunitat Valenciana que s'han adherit a aquesta causa

Guardar

Edificio Ayuntamiento Paterna
Edificio Ayuntamiento Paterna

L'Ajuntament de Paterna se sumarà aquest cap de setmana a l'Hora del Planeta, la iniciativa mundial per a lluita contra el canvi climàtic que promou l'apagat de llums demà dissabte, 27 de març de 20.30 a 21.30 hores. Així ho ha anunciat la regidora de Serveis, Merche Navarro, qui ha detallat que "aquest dissabte a les 20.30 hores apagarem la il·luminació d'edificis públics i monuments com el Calvari, la Torre, el depòsit elevat d'aigua, el Gran Teatre Antonio Ferrandis, les instal·lacions de l'empresa municipal Gespa i l'edifici del Palau, on se situa l'Ajuntament".

La ciutat és un dels 51 municipis de la Comunitat Valenciana que s'han sumat a aquesta iniciativa en la qual l'any passat van participar més de 200 països i milions de persones a tot el món. "Aquest apagat" – ha precisat Navarro – "és un símbol més del nostre compromís amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i la nostra aposta per créixer com a ciutat sostenible i responsable amb el nostre entorn".

En aquest sentit, la regidora ha recordat que "durant els últims anys, des de l'equip socialista hem anat impulsant diverses mesures per a reduir les emissions de CO₂ i avançar en matèria de sostenibilitat, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els centres escolars i edificis públics o la plantació d'arbres (1.427 només en 2020)".

"A més – ha precisat Navarro –, en el full de ruta del govern municipal es troba la millora de l'enllumenat públic, que va ser el projecte més votat per la ciutadania en el procés sobre les Inversions Financerament Sostenibles i Obertes, i que permetrà reduir en 379 tones les emissions de CO₂ de la ciutat".

Finalment, la regidora Navarro ha afirmat que "l'apagat d'edificis municipals és una forma també d'animar a la ciutadania a entendre el que representa aquesta Hora del Planeta conscienciant sobre la importància de preservar el nostre entorn i naturalesa".

Destacats