Paterna restaura i recupera el depòsit elevat del centre de la ciutat

Guardar

Depósito elevado Font del Gerro Paterna
Depósito elevado Font del Gerro Paterna

L'Ajuntament, a través d'Aigües de Paterna, ha finalitzat els treballs de rehabilitació del depòsit d'aigua elevat situat en ple centre de la ciutat.

Tal com ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos "l'objectiu d'aquesta actuació, en la qual s'han invertit 74.489,48 euros, ha sigut millorar l'estat de conservació del depòsit, situat al carrer Bétera, evitant la degradació dels elements que el componen i millorant la seua integració paisatgística en l'entorn urbà".

En aquest sentit, Campos ha explicat que "els treballs de millora s'han realitzat sobre el got del depòsit, en el qual s'ha col·locat un trencadís en tons blaus i blanc i amb el nom de Font del Gerro – Paterna, sobre la superfície corba dels alçats del got amb ciment i cola especial per a exteriors".

Així mateix, també s'està duent a terme la restauració de la font, l'adequació de l'escala situada en un lateral de la font, s'ha col·locat un revestiment decoratiu amb pintura bicapa en els alçats de l'edifici i s'ha il·luminat tot el conjunt amb llum indirecta.

"Amb la restauració d'aquest depòsit, que es trobava fora de servei des de fa més de 10 anys i que enguany compleix 120 anys, no sols solucionem els problemes estructurals i estètics del mateix produïts per la degradació dels materials que el conformen sinó que recuperem i revalorem aquest entorn protegit des del punt de vista patrimonial, ja que està inclòs per la Conselleria de Patrimoni Cultural i Museus dins d'"Altres elements no inclosos en l'Inventari General de la Comunitat Valenciana", en la categoria d'Etnologia", ha indicat Núria Campos.

L'adequació d'aquest singular element forma part del pla de recuperació del patrimoni històric paterner que està duent a terme l'Executiu socialista per a posar en valor la riquesa patrimonial i se suma a altres actuacions com la restauració del Casino de la Plaça del Poble o la rehabilitació del depòsit elevat de Tàctica, on està recreada la bandera de Paterna.

El depòsit d'aigua de Font del Gerro, dissenyat per l'enginyer Francisco Castells, va començar a funcionar en 1911 per a proveir d'aigua a tres quartes parts de la població de Paterna, una ciutat en auge que en aquells dies s'acostava ja als 4.000 habitants.

Destacats