Paterna redueix el deute municipal del 72% al 7,73% en els últims sis anys

Guardar

El concejal de Hacienda junto a Tte Alcalde Presidencia y Portavoz Gobierno
El concejal de Hacienda junto a Tte Alcalde Presidencia y Portavoz Gobierno

L'Ajuntament de Paterna ha reduït dràsticament el deute municipal en els últims sis anys, passant del 72% en 2015 al 7,73% amb la qual l'executiu socialista acabarà l'exercici actual.

Així ho ha anunciat hui el regidor d'Hisenda, Roberto Usina, qui ha explicat que "la reducció del deute de l'Ajuntament és fruit d'una política econòmica responsable i eficient basada en l'optimització dels recursos públics, la inversió en infraestructures i serveis municipals i una constant amortització de deute bancari".

En aquest sentit, Roberto Usina ha assenyalat que "hem passat d'un endeutament històric de més de 40 milions d'euros que ens va deixar el PP en 2015 als 5 milions d'euros amb els quals tancarem aquest exercici 2020".

Així mateix, ha indicat que "s'ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdors i ha recordat que l'any passat vam aconseguir eixir del Pla d'Ajust després d'amortitzar els préstecs ICO que va contraure el PP".

De la mateixa manera, el regidor ha destacat que aquesta important disminució del deute es realitza havent baixat imposats com l'IBI, que s'ha reduït en aquests últims anys fins a dues ocasions, realitzat bonificacions fiscals com l'ICIO i exonerant de taxes com la d'ocupació de via publica per a terrasses i mercat ambulant.

Finalment, Roberto Usina ha volgut destacar que "a més d'aconseguir una espectacular reducció del deute municipal continuem augmentant la inversió en infraestructures i en obra pública per a fer de Paterna una ciutat millor per a viure, per a invertir, per a treballar i per a prosperar".

Destacats