Paterna recicla 1.000t de plàstic i cartó en la primera meitat de 2020

Guardar

Servicios de limpieza en Paterna
Servicios de limpieza en Paterna

Paterna ha reciclat en la primera meitat de 2020 quasi 1.000 tones d'envasos lleugers, paper i cartó, la qual cosa suposa un 27% més que en el mateix període de 2019.

Encara que l'increment s'aprecia ja en els primers mesos de l'any, va ser en el confinament quan es van registrar xifres molt més altes, que van arribar a incrementar fins a un 40% el reciclatge d'envasos lleugers i fins a un 60% el de paper-cartó.

Tal com ha explicat la regidora de Serveis i Neteja, Merche Navarro, "el canvi d'hàbits de vida pel confinament a causa de la crisi sanitària de la COVID-19 va suposar un important augment del reciclatge domèstic, que va obligar, també, a reforçar el servei per a poder assumir la recollida dels 150.000 kg més de residus generats respecte als mateixos mesos de 2019".

Malgrat que les dades de recollida de residus van ser anormalment elevats durant aquesta etapa, tal com explicava la regidora Navarro, "sí que s'ha apreciat un notable canvi en els hàbits de reciclatge dels paterners i paterneres, que cada vegada estan més conscienciats de la importància de les bones pràctiques per a cuidar el nostre entorn i ser més sostenibles".

En el primer semestre de 2020, es van recollir 977.279 quilos de residus, la qual cosa suposen 219 tones més que durant els primers sis mesos de 2019. D'aquestes, 154 tones corresponen al període de confinament.

Els residus domèstics que es reciclen són envasos lleugers, fonamentalment botelles i pots de plàstic, film, llandes i brics, i paper i cartó.

Els serveis de neteja i recollida de Paterna, a càrrec de l'empresa FCC, transporten aquests residus a una planta gestora autoritzada, en la qual són separats i tractats, i en els quals se'ls dona una nova vida a aquests materials, produint nous envasos reciclats i fomentant la sostenibilitat mediambiental i protegint el nostre entorn natural.

Destacats