Paterna posa en marxa un programa pilot de Servei d'Atenció Domiciliària per a dependents

Guardar

Servicio a domicilio
Servicio a domicilio

L'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa una experiència pilot d'un nou Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) que permetrà prestar assistència a un major nombre de persones dependents residents al municipi.

Actualment, els serveis socials municipals atenen 64 persones i, amb la posada en marxa del nou servei, que compta amb finançament directe del Sistema de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, s'han incorporat 11 usuaris més, xifra que es podrà augmentar per a arribar a cobrir les necessitats dels veïns i veïnes dependents de Paterna.

Aquest servei pretén homogeneïtzar criteris en l'Atenció Domiciliària en la Comunitat, permetent als ajuntaments obtenir finançament de la Generalitat per a les persones amb un grau de dependència reconegut, assumint la gestió en la prestació d'assistència.

Tal com ha explicat la Regidora de Serveis Socials, Isabel Segura, "la possibilitat d'obtenir recursos directes de la Conselleria ens permetrà atendre a més veïns i veïnes de Paterna que ho necessiten per la seua condició de dependents, permetent que visquen el màxim temps possible en el seu entorn, millorant la seua qualitat de vida i aplicant el principi de permanència de les persones en la seua pròpia llar".

El Servei d'Ajuda a domicili (SAD) es presta entorn de 4 eixos: l'assistencial, el preventiu, el rehabilitador i el psicoeducatiu. Els recursos a la disposició dels usuaris dependran del grau de dependència i necessitats però poden anar des de l'acompanyament a fer gestions o l'ajuda per a la neteja personal, fins al foment d'habilitats per a l'organització econòmica i familiar o el foment d'hàbits de vida saludables.

El servei pot sol·licitar-se a través de l'Ajuntament de Paterna, sempre que es dispose del reconeixement d'un grau de dependència. En cas contrari, des dels serveis socials municipals podran sol·licitar aquest reconeixement.

Destacats