Paterna modificarà l'ordenança de trànsit i es convertirà en Ciutat 30

Guardar

Calle de las Eras en Paterna - Zona 20
Calle de las Eras en Paterna - Zona 20

L'Ajuntament ha iniciat les gestions per a modificar l'ordenança de trànsit i convertir Paterna en ciutat 30.

Aquesta mesura suposarà una rebaixa del límit de velocitat de circulació en via urbana de 40 km/h a 30 km/h per a aquells carrers que compten amb un sol carril per sentit de circulació.

L'objectiu d'aquesta modificació, que es preveu que es materialitze a meitat d'aquest 2021, és millorar de la seguretat viària a Paterna i reduir la sinistralitat.

A més, la reducció de la velocitat en totes les vies de Paterna tindrà un impacte positiu en l'entorn gràcies a la important reducció d'emissions de CO2 previstes.

Tal com ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos "en l'àmbit urbà el vehicle de motor ja no és l'únic protagonista i cada vegada hi ha un ús més compartit de la via pel que l'administració local ha de proposar solucions orientades a la convivència entre tots els usuaris i usuàries i a la prevalença de la seguretat en la circulació urbana".

"A més – ha continuat Campos – amb motiu de la crisi sanitària de la COVID-19 és encara més necessari garantir la mobilitat de la ciutadania, fomentant els mitjans de transport menys contaminants, més econòmics i accessibles per a totes les persones. Tenim l'oportunitat d'accelerar un canvi d'hàbits que beneficiarà a la ciutadania i, també, a l'entorn".

Així doncs, des de la Policia Local de Paterna està realitzant-se un estudi de la senyalística existent que haurà de ser substituïda per a adaptar-se a la nova velocitat màxima permesa.

La nova Ordenança Municipal de Trànsit compatibilitzarà la circulació de vehicles i vianants en els espais públics urbans, per la qual cosa s'ha previst la regulació de zones 10, 20 i 30 en carrers d'ordenació urbanística molt antiga, amb voreres a vegades impracticables en les quals els vianants tindran ara la prioritat sobre els vehicles.

La normativa també regularà els vehicles de Mobilitat Personal (VMP) coneguts com a patinets elèctrics, perquè el seu ús siga compatible amb la resta d'usuaris de la via, garantint la seguretat de tots i la convivència urbana adequada.

Destacats