Paterna instal·la 26 contenidors marrons en Bovalar amb els quals reciclarà 328t de matèria orgànica a l'any

La implantació del cinqué contenidor s'estendrà, de manera gradual, a la resta de barris

Guardar

Operarios instalado en quinto contenedor
Operarios instalado en quinto contenedor

Paterna ha iniciat hui la instal·lació de 26 contenidors marrons per al reciclatge de matèria orgànica en el barri de Bovalar. Després d'una intensa campanya informativa que es va iniciar la setmana passada en aquest barri de la ciutat, des de hui, els prop de 3.400 veïns i veïnes poden ja depositar els residus orgànics que generen en les seues llars en el conegut com a cinqué contenidor.

La regidora de Serveis i Neteja, Merche Navarro, ha explicat que "els dies de recollida seran dilluns, dimecres i divendres, entre les 12 i les 14 hores, mitjançant un camió especial que únicament gestiona matèria orgànica".

La implantació del contenidor de matèria orgànica s'ha reforçat amb el lliurament d'un xicotet poal marró per al reciclatge domèstic, proveït d'una bossa específica per a depositar aquest tipus de residu, que s'ha entregat a les cases dels veïns de Bovalar al costat d'un fullet informatiu. Els que no es trobaven en els seus domicilis poden recollir el material de la campanya en l'estand que fins al dia 19 de desembre serà al carrer Sant Gema.

Amb la instal·lació del cinqué contenidor en Bovalar, Paterna espera reciclar i valorar 328 tones a l'any de matèria orgànica, permetent així la reducció d'emissions de CO₂, la transformació de matèria orgànica en energia neta o compost i la millora de la sostenibilitat mediambiental del municipi, complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides, defensant la producció i consum responsable.

La regidora de Serveis i Neteja, Merche Navarro, ha destacat que "des de l'Ajuntament hem fet una gran aposta per a informar i potenciar l'ús d'aquest nou contenidor, promovent hàbits ciutadans sostenibles que contribuïsquen al fet que la nostra ciutat siga cada vegada més neta i respectuosa amb l'entorn".

Destacats