Paterna informa els veïns de La Canyada del projecte GUARDIAN que previndrà incendis en La Vallesa i en els habitatges pròxims al bosc

Guardar

La Vallesa paterna
La Vallesa paterna

L'Ajuntament de Paterna va celebrar ahir una sessió informativa per videoconferència per a informar els veïns i veïnes de La Canyada que viuen més prop del bosc de La Vallesa sobre els avanços del projecte GUARDIAN, la innovadora iniciativa que està duent a terme el consistori paterner juntament amb el de Riba-Roja del Túria per a prevenir incendis a través d'aigua regenerada en la zona d'interfície urbana-forestal, tant de la Vallesa com del Parc Natural del Túria.

Durant el webinar, que va comptar amb la participació de l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, es va explicar l'estat d'execució del projecte, que contempla la instal·lació d'una xarxa de 20 canonades d'aigua que donaran cobertura a la interfície urbana-forestal de La Canyada, augmentant la seguretat dels centenars de veïns i veïnes que viuen pròxims al bosc de La Vallesa.

D'aquesta xarxa de canons, l'altura dels quals s'ha adaptat a la vegetació de cada zona, 14 s'instal·laran en la zona sud de la Canyada, de 16 metres d'altura i 6 en la zona nord, de 18 metres d'altura.

A més, s'està duent a terme un tractament silvícola en La Vallesa per a reduir la competència entre peus i afavorir el seu creixement, i prevenir el risc d'incendis en el bosc. S'ha instal·lat l'Estació Regeneradora d'Aigua, que serà l'encarregada de millorar la qualitat de l'aigua que es depura en l'Estació Depuradora Camp de Túria II i que serà utilitzada per al reg de les barreres verdes i prevenció d'incendis de la zona d'actuació del projecte.

El projecte GUARDIAN, la inversió del qual ascendeix a 5.494.754,75 euros, és finançat en un 80% per la Unió Europea a través del Programa d'Accions Urbanes Innovadores i liderat pels Ajuntaments de Paterna i Riba-Roja del Túria i compta amb la participació d'Hidraqua, Cetaqua, Medi XXI, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Es tracta d'un projecte basat en la reutilització d'aigües residuals depurades sobre la vegetació per a prevenir incendis en La Vallesa i el Parc Natural del Túria, dues zones boscoses que comparteixen tots dos municipis valencians, i que estan molt pròximes als seus nuclis urbans.

Destacats