Paterna impulsa una campanya contra el soroll i per la convivència entre veïns

La concejala de Seguridad, Infraestructuras y Medio Ambiente, Nuria Campos, ha recordado que “Paterna cuenta con una normativa sobre protección contra ruidos y vibraciones que establece los valores permitidos y limita los ruidos en zonas residenciales según el horario” 4 El consistorio distribuirá por el municipio cartelería y más de 2000 folletos, con consejos para evitar molestias entre vecinos, especialmente con la llegada del buen tiempo y el aumento de las actividades al aire

Guardar

mupi_convivencia-br
mupi_convivencia-br

L'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa una campanya contra la contaminació acústica i la promoció de la convivència entre els veïns i veïnes del municipi, especialment en zones residencials.

Davall el lema "Amb menys soroll convius millor", la iniciativa té com a objectiu conscienciar els ciutadans de la importància d'evitar sorolls que puguen alterar la tranquil·litat dels seus veïns, especialment durant les hores de descans.

Hem rebuts moltes queixes sobre problemes derivats del soroll entre veïns, per la qual cosa véiem necessari una campanya que promoguera bones pràctiques i el respecte veïnal com a bases d'una bona convivència” hi ha assenyalat la regidora de Seguretat, Infraestructures i Medi Ambient, Nuria Campos.

Per a això, el consistori distribuirà cartelería i més de 2000 fullets pel municipi, amb consells que han de tindre's en compte per a evitar molèsties, especialment amb l'arribada del bon temps i l'augment de les activitats a l'aire lliure.

Entre les recomanacions que podem trobar s'inclouen evitar sorolls que puguen alterar el descans dels veïns com vociferar o moure mobles especialment després de les deu de la nit, mantindre un so apropiat a l'hora de veure la televisió o escoltar música, evitar en la mesura que siga possible els sorolls de les mascotes o disfrutar a l'aire lliure però respectant les hores de descans.

A més de la campanya, la regidora de Seguretat, Infraestructures i Medi Ambient, Nuria Campos, ha recordat que "Paterna compta amb una normativa sobre protecció contra sorolls i vibracions que establix els valors permesos i limita els sorolls en zones residencials segons horaris".

En eixe sentit, en l'ordenança municipal s'establix que els decibels permesos en horari diürn no poden superar els 50 decibels, i de les deu de la nit a les huit del matí la limitació es reduïx als 40 decibels.

Finalment, des de la Regidoria de Seguretat, Infraestructures i Medi Ambient, han explicat que viure en un entorn sorollós pot portar als ciutadans a desenrotllar certes patologies com a irritabilitat, estrés o ansietat; alteracions del son que es traduïx en cansament i baix rendiment o un augment de la freqüència cardíaca i la pressió arterial. A més han ressaltat que en entorns on se superen els més de 90 decibels, es poden generar problemes auditius com a xiulits constants en les oïdes i inclús pèrdua d'audició.

Arxivat a:

Destacats