Paterna implanta i engega l'Administració Electrònica

Guardar

administracion electronica
administracion electronica

L'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea de Modernització i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que dirigeix la regidora Eva Pérez ha començat la implantació i posada en marxa de la Plataforma d'Administració Electrònica en el consistori paterner.

Tal com ha explicat Pérez, "l'objectiu és convertir a l'Ajuntament de Paterna en una administració sense paper basada en un funcionament íntegrament electrònic que millorarà la seua eficàcia i eficiència, aconseguirà estalviar costos, millorar l'atenció i servei al ciutadà i afavorirà la immediatesa i transparència en la gestió interna del Govern".

La regidora també ha indicat que "aquest procés de conversió es desenvoluparà durant tot un any a través de 7 fases de treball fins a consolidar al consistori com una veritable seu electrònica" i ha assenyalat que "donada la importància que comporta aquest canvi en el funcionament del consistori i en la dinàmica de treball, tot el personal de l'Ajuntament rebrà formació específica sobre la nova plataforma i la tramitació d'expedients i signatura digital".

"El propòsit és que abans que finalitze 2017 tots els expedients de l'Ajuntament siguen totalment electrònic", ha anunciat Eva Pérez.

La nova Plataforma d'Administració Electrònica, implantada per acomplir a la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú, s'ha presentat hui oficialment a la corporació municipal i als prop de 370 treballadors de l'Ajuntament i permetrà crear un gestor d'expedients únic per a tot el consistori amb digitalització certificada i signatura digital interna.

En aquest sentit, la regidora ha recordat que "la tramitació electrònica ja no és una excepció, sinó una norma" i, referent a això, ha afirmat que "la conversió de l'Ajuntament de Paterna en una autèntica E-Admin ha sigut sempre un dels objectius de l'actual equip de govern, una aposta per la modernització i les noves tecnologies ha sigut constant i prioritària de cara a fer de Paterna una ciutat intel·ligent".

Destacats