Paterna distingirà amb la Insígnia d'Or de la Vila al Poble de Paterna i a la Falla Vicente Mortes

Guardar

9 d'octubre Paterna
9 d'octubre Paterna

L'Ajuntament distingirà enguany amb la Insígnia d'Or de la Vila al Poble de Paterna i a la Falla Vicente Mortes en l'acte institucional que, com cada any amb motiu del 9 d'octubre, celebrarà en el Gran Teatre Antonio Ferrandis.

El Poble de Paterna rebrà el màxim reconeixement que atorga la ciutat per tot l'esforç realitzat pels veïns i veïnes de la ciutat durant els mesos de confinament, demostrant un comportament exemplar en la lluita contra la COVID-12.

La proposta d'aquesta distinció va ser realitzada pel mateix Alcalde de la Ciutat, Juan Antonio Sagredo per a rebre homenatge a una ciutadania "que s'ha mantingut fort, unida i compromesa davant l'adversitat", tal com va argumentar el primer edil en la seua proposició de lliurament del màxim reconeixement de la ciutat al Poble de Paterna.

El Premi al Mèrit Lingüístic ha recaigut en aquesta edició en la Falla Vicente Mortes que, a més, compleix 40 anys durant l'exercici actual. Aquesta comissió fallera rebrà la Insígnia d'Or pel bon ús de la llengua i la promoció del Valencià que realitzen al llarg de tota la seua trajectòria.

Així mateix, durant l'acte institucional que se celebrarà el pròxim 7 d'octubre, també es nomenarà Fill Adoptiu de la ciutat, a títol pòstum, a l'exalcalde Francisco Borruey, que va ostentar l'Alcaldia de la localitat entre 1997 i 2007.

La concessió d'aquest títol a Borruey va ser aprovada ahir en sessió plenària juntament amb les insígnies d'or i, amb ella, el consistori dona resposta a un expedient iniciat en 2011 per un grup de personalitats i entitats locals que sol·licitaven aquesta distinció per a l'exalcalde, com a reconeixement i homenatge a la labor, defensa i dedicació personal, política i professional a Paterna que sempre va realitzar.

Destacats