Paterna destinarà més d'1.000.000 € a ajudes a perruqueries, floristeries i la resta d'activitats professionals afectades per la pandèmia

Guardar

floristeria paterna sagredo
floristeria paterna sagredo

L'Ajuntament de Paterna destinarà més d'un milió d'euros de les Ajudes Parèntesis a aquelles activitats no contemplades en la primera fase d'ajudes, i que també s'han vist afectades per la crisi sanitària originada pel coronavirus.

La regulació de la concessió d'aquestes ajudes possibilita que el romanent després de la primera convocatòria pot destinar-se a altres activitats també afectades per la pandèmia i que no hagen sigut contemplades específicament en els sectors definits en la primera convocatòria.

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha explicat que "una vegada tancat el termini de sol·licitud de la primera convocatòria, hem estimat que hi haurà un romanent d'1.120.000 euros, i hem decidit destinar-ho a una segona convocatòria d'ajudes a activitats també afectades per la pandèmia i que han acusat una substancial reducció en el seu nivell de facturació per les restriccions de mobilitat i aforaments".

Així doncs, el Servei d'Empresa, Indústria i Universitat del consistori ja té preparades la normes reguladores d'aquesta segona convocatòria, havent-se elaborat una proposta de llistat de sectors i codis CNAE amb aquelles activitats identificades com a prioritàries a través, tant del coneixement del teixit productiu local derivat de la mateixa activitat del Servei Municipal, com de la consulta a estadístiques i informes sobre les repercussions econòmiques de la pandèmia.

En la proposta municipal es contemplen les activitats de comerç minorista d'equipament personal, tintoreries, floristeries, perruqueria i estètica, ensenyament no reglat, autoescola o tallers de reparació, entre els 70 codis CNAE del llistat provisional, estimant-se que es podrà arribar a ajudar a uns 450 establiments i autònoms/es.

La iniciativa de Paterna d'estendre aquestes ajudes a un major nombre d'activitats té com a objectiu pal·liar els efectes de la crisi i minimitzar l'impacte en la destrucció de l'ocupació.

L'obertura de la segona convocatòria està prevista per a la primera quinzena d'abril, una vegada s'hagen resolt i abonat totes les sol·licituds de la primera.

Així ho ha anunciat l'Alcalde Sagredo, que ha explicat que "com en la primera convocatòria, sent conscients de la necessària agilitat i rapidesa de disposar d'aquestes ajudes, forçarem la màquina administrativa perquè s'òbriga el termini de sol·licitud al més prompte possible".

Destacats