Paterna destina el superàvit de 2019 a la inversió més votada pels ciutadans

Paterna ha aprovat en ple la destinació del superàvit de 2019 a la millora de l'enllumenat públic amb tecnologia LED en tota la ciutat

Guardar

ifso Paterna
ifso Paterna

L'Ajuntament de Paterna ha aprovat en ple la millora de l'enllumenat públic de tota la ciutat, el projecte més votat pels veïns i veïnes en el procés de participació pública sobre les Inversions Financerament Sostenibles i Obertes que el consistori va realitzar el mes d'octubre passat.

El projecte, que suposa d'una inversió de 3.054.242 euros, s'executarà amb els 2,4 milions d'euros corresponents al superàvit pressupostari de 2019 i es completarà amb romanents de tresoreria.

Amb l'aprovació d'aquest projecte, que consistirà en la substitució de 6.000 lluminàries per llums LED en tots els barris i l'elevació de 3.560 columnes d'enllumenat a La Canyada, l'equip de govern socialista dóna compliment a l'elecció ciutadana i continua amb la conversió del municipi en una ciutat molt més sostenible i eficient econòmicament i energèticament.

A La Canyada, on s'elevarà l'altura dels punts de llum de 4 a 5 metres mitjançant suplements dels pals ja existents, s'aconseguirà augmentar la qualitat de l'enllumenat, incrementar la uniformitat de la il·luminació, disminuir les zones de penombra i millorar la seguretat, ja que en elevar l'altura de la columna es reparteix millor el flux lluminós i s'optimitzen les condicions luminotècniques.

En la resta de barris de Paterna, es durà a terme la substitució dels actuals llums per llums LED. A més, s'elevarà el nivell d'il·luminació de carrers secundaris i de les zones menys transitades per a millorar la seguretat i en determinats carrers, s'instal·laran sistemes de telecomandament i regulació de les corbes de nivell de l'enllumenat que permeten encendre, ajustar i apagar l'enllumenat en condicions específiques de celebracions festives i actes en la via pública.

D'aquesta manera, l'Executiu socialista finalitza l'any donant inici a un dels projectes més importants inclosos en el Programa Anual d'Impuls a les Inversions, un pla integrat per 39 projectes que no sols suposarà una injecció directa de 10 milions d'euros en obra pública sinó que a més servirà per a impulsar la ciutat des del punt de vista econòmic i social, creant ocupació i dotant a Paterna de millors serveis públics i infraestructures per als paterners i paterneres.

Destacats