Paterna demana l'"autoconfinament voluntari" i endureix al màxim les restriccions

Guardar

paterna
paterna

L'Ajuntament de Paterna (València) demana a la ciutadania l'"autoconfinament voluntari" i ha endurit "al màxim" les restriccions a la ciutat que són de la seua competència per a tractar de frenar la transmissió comunitària del coronavirus entre la població.

Així ho ha manifestat l'alcalde, Juan Antonio Sagredo, després de signar el decret que recull les noves mesures i que ha sigut acordat durant la reunió del Comité municipal de Seguiment de la Covid-19 que s'ha celebrat aquest mateix matí per a analitzar la situació epidemiològica de la ciutat, la incidència de la qual en els últims dies se situa entorn dels 400 casos per cada 100.000 habitants.

Aquestes mesures excepcionals, que entraran en vigor el pròxim 12 de gener i es mantindran fins al dia 31, recullen, entre altres limitacions, el tancament de parcs i el precinte de les àrees de joc infantils, el tancament de tots els edificis i locals municipals, el tancament de Biblioteques i Museus així com la cancel·lació de tota activitat i programació sociocultural de la ciutat, tant del Gran Teatre com de tots els locals municipals.

També s'ha ordenat el tancament de totes les instal·lacions esportives municipals així com la suspensió dels entrenaments i competició de clubs esportius, excepte els professionals. A més, l'Ajuntament continuarà prestant tots els serveis, sempre sota cita prèvia i estrictes protocols d'higiene i seguretat.

"Amb l'únic objectiu de protegir els paterners i paterneres hem decidit tancar, suspendre i cancel·lar tot el que depenga de l'Ajuntament", ha afirmat Sagredo, al mateix temps que ha assegurat: "Farem tot el que siga a la nostra mà per a tractar de frenar i controlar l'expansió del coronavirus entre la nostra població".

En aquest sentit, el primer edil també ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè es quede a casa, limite al màxim els contactes socials i siguen rigorosos amb el compliment de les noves restriccions i normes anticovid-19.

"Davant el preocupant repunt dels casos, el confinament voluntari és l'opció més segura i eficaç per a combatre l'expansió del virus", ha afirmat Sagredo, que ha recordat que el municipi continua analitzant les aigües residuals de tot el terme municipal per a detectar i rastrejar la presència de Covid-19 i contínua desenvolupant dos projectes pioners en tota Espanya sobre el coronavirus en els entorns escolars.

Destacats