Paterna creix en nombre d'autònoms durant 2020

Guardar

El Alcalde junto a Debora, propietaria de un nuevo establecimiento en Paterna
El Alcalde junto a Debora, propietaria de un nuevo establecimiento en Paterna

En un context tan complicat per a l'activitat econòmica com ha sigut l'exercici 2020, Paterna ha tornat a ser exemple d'emprenedoria i dinamisme econòmic amb el lliurament, per part de l'Ajuntament, de 63 Xecs Emprenedor/a i un creixement registrat del nombre d'autònoms.

I és que la ciutat, que el gener de 2020 comptava amb 4.789 autònoms, ha aconseguit tancar aquest difícil any superant aquesta xifra i aconseguint els 4.814 autònoms.

"Aquestes dades reafirmen la capacitat emprenedora dels paterners i paterneres que, des de fa anys, han situat a Paterna com un dels municipis de la Comunitat Valenciana amb major índex d'autoocupació", ha destacat Juan Antonio Sagredo, Alcalde de Paterna i responsable de l'Àrea d'Indústria, Empresa i Universitat de l'Ajuntament al mateix temps que ha assenyalat que "encara que ens trobem en una etapa amb un alt component d'incertesa i risc derivat dels efectes ocasionats per la pandèmia, l'emprenedoria és imprescindible per a poder eixir de la crisi".

Respecte als 63 Xec Emprenedor/a entregats, Sagredo ha recordat que "enguany les ajudes concedides tenen més mèrit encara, ja que la convocatòria s'ha realitzat més tard, ja que, inicialment la prioritat va ser la posada en marxa d'una sèrie de mesures de xoc orientades a fer costat tant als nostres autònoms/es en exercici, com a les micropimes locals".

El consistori ha destinat una partida pressupostària total de 75.000 euros a aquestes 63 ajudes, sent l'import mitjà de cada xec de 1.100 euros, destacant el major percentatge de dones (60%) i de persones amb majors dificultats d'inserció laboral (joves, majors de 45 anys i parats/des de llarga duració), col·lectiu que ha suposat el 61% sobre el total.

En aquest sentit, el primer edil també s'ha referit a altres ajudes especials convocades per l'Ajuntament per a ajudar a autònoms i pimes com el Xec Equipament Covid-19, del Xec Transformació Digital Covid-19 i del Pla Especial d'Ajudes a Autònoms/es i micropimes, que s'han destinat a pal·liar la caiguda d'ingressos a causa de la baixada de facturació, a donar suport a les despeses en adopció de mesures per a millorar la seguretat dels establiments i a incentivar les inversions en la transició digital dels comerços i serveis.

L'Executiu socialista va recuperar en 2016 el Xec Emprenedor/a, un programa de suport a l'emprenedor del qual Paterna és pionera, sent el primer consistori a concedir ajuda econòmica a les noves activitats generades en el terme municipal. Aquesta línia s'ha consolidat com un incentiu anual que ha permés a l'Ajuntament secundar noves oportunitats laborals i ajudar en l'inici de l'activitat empresarial als paterners i paterneres.

De fet, des de 2016, el Xec Emprenedor/a ha permés obrir a Paterna prop de 400 negocis, que han contribuït a la riquesa i a la diversitat del teixit empresarial, fins i tot en una situació tan adversa com la que està provocant la crisi sanitària derivada de la Covid-19.

Destacats