Paterna completa l'eficiència energètica i lumínica del polígon Fuente del Jarro

Guardar

Nou enllumenat LED en el polígon industrial Fuente del Jarro de Paterna
Nou enllumenat LED en el polígon industrial Fuente del Jarro de Paterna

L'Ajuntament de Paterna ha finalitzat l'execució del projecte de substitució per tecnologia LED de tot l'enllumenat públic de les dues fases del polígon industrial Fuente del Jarro, un dels enclavaments industrials de Paterna que figura entre les zones empresarials més importants d'Europa.

En concret, el consistori ha dut a terme la substitució de l'enllumenat en tota la Fase II i ha completat la part de la Fase I que encara no disposava d'aquesta tecnologia.

"Aquest projecte" – ha destacat el primer edil – "se suma al pla de millora de l'enllumenat públic que l'equip de govern socialista ve desenvolupant en tots els barris i zones industrials, i que permetrà que Paterna estiga al 100% il·luminada amb tecnologia LED convertint-la en una ciutat moderna i atractiva i, sobretot, més segura, eficient i sostenible".

I és que la posada en marxa del nou enllumenat que l'Ajuntament ha instal·lat en aquest parc empresarial permetrà un estalvi energètic de 123.000 kwh a l'any i evitarà l'emissió de 36t de CO₂ a l'atmosfera, que se sumen a altres 36 més amb el sistema ja instal·lat al Parc Empresarial Tàctica.

A través d'aquest projecte han sigut substituïdes 522 lluminàries en les dues fases d'un dels polígons industrials més grans del continent, millorant no sols la il·luminació i l'eficiència, sinó també la seguretat dels més de 9.000 treballadors i treballadores de les prop de 500 empreses allí situades.

L'actuació ha consistit a canviar les lluminàries actuals de llums de descàrrega (vapor de sodi i halogenur metàl·lic) per altres de tecnologia LED d'última de generació, amb una molt superior eficiència energètica i qualitat lumínica.

El nou enllumenat permetrà, a més, un estalvi energètic de 123.000 kwh a l'any, la qual cosa es tradueix en un estalvi de 20.000 euros anuals.

La substitució per enllumenat de tecnologia LED de Fuente del Jarro forma part del projecte municipal d'eficiència energètica per a transformar a tecnologia LED totes les àrees industrials de Paterna, i compta amb una inversió de 600.000 euros finançats per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Destacats