Paterna comença el procés participatiu per transformar i modernitzar la ciutat amb el Pla Actua

Guardar

plan-actua
plan-actua

L'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa un programa de participació ciutadana perquè tots els veïns i veïnes que ho desitgen puguen triar què actuacions concretes volen que es duguin a terme per millorar la ciutat a través del Pla Actua, el Projecte de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat de Paterna finançat amb els Fons Feder amb el qual l'Executiu actual pretén transformar el municipi en una ciutat intel·ligent, integrada i sostenible.

Amb el propòsit d'obrir aquesta selecció a la ciutadania paternera, el consistori ofereix als veïns i veïnes que vulguen participar la possibilitat d'emplenar un qüestionari, denominat “Prioritza” i disponible en línia a la web actua.paterna.es i en paper als diferents centres socials del municipi, perquè valoren de l'1 al 10 les actuacions proposades.

A més de la possibilitat de participar telemàticament, l'Ajuntament ha organitzat tot un seguit de assemblees de barri obertes, on les Juntes de cada barri es convertiran en grups motors del procés participatiu perquè siga la ciutadania qui valori i prioritzi les actuacions a realitzar.

Referent a això, hui, 16 de gener, a les 19 hores tindrà lloc l'Assemblea de La Canyada al Centre Social de La Canyada, el dimarts, 17 de gener a les 19 hores a la Sala Fco. Casaus, del Centre Cívic de Terramelar se celebrarà l'Assemblea de Lloma Llarga i Terramelar; el dimecres 18 se celebrarà l'Assemblea de la Coma-Mes del Rosari i Bovalar en el Saló d'Actes del centre Social Juan Alfonso Vila “El Capellà” de l'edifici del Mercat de la Coma i dijous que ve, 19 de gener a les 19 hores en el Teatre Capri se celebrarà l'Assemblea de Barri centro, Santa Rita, Alborgí i Campament.

La Tinent-Alcalde de Bon Govern i Transparència, Neus Herrero es va reunir amb totes les juntes de Barri de Paterna per informar-los dels mecanismes que es posaràn en marxa per dinamitzar la participació ciutadana en el Pla Actua finançat pels fons FEDER de la Unió Europea i que porta per lema “Una manera diferent de fer Europa”.

Referent a això, Herrero ha explicat que “hem descentralitzat el procés participatiu perquè entenem que la realitat de cada zona és diferent. Així doncs, cada barri podrà triar entre les propostes que li afecten directament i aquells projectes que afecten a Paterna en general”.

La Unió Europea va concedir a Paterna, mitjançant els FEDER, 10 milions d'euros per realitzar actuacions que converteixin el municipi en una ciutat moderna, sostenible i integrada, atenent a criteris mediambientals, de mobilitat sostenible i amb projectes sempre lligats a la participació de la ciutadania. L'Ajuntament, a través de la regidoria de Participació Ciutadana dirigida per Neus Herrero, ha desenvolupat un ambiciós projecte participatiu tornant el protagonisme al veïnat potenciant les estructures participatives de les quals es va dotar Paterna fa més de 10 anys i que els últims governs populars van pervertir convertint-les en una mera corretja de transmissió de les decisions governamentals.

"La ciutadania no pot continuar sent considerada un simple subjecti passiu en el disseny de la nostra ciutat. Des de Bon Govern i Participació Ciutadana apostem per corresponsabilitzar als ciutadans i ciutadanes en tots els temes que els afecta. Tant en la fase d'opinió com en la de priorització dels projectes a realitzar com en la valoració d'aquests", ha manifestat Neus Herrero.

En aquest sentit el Pla Actua, en la seua faceta participativa, preveu una fase de valoració de la importància dels reptes que ha d'assumir el municipi, una altra de priorització per a quina siga la ciutadania qui pondere la major o menor necessitat de les línies d'actuació plantejades i una tercera, d'opinió, on la ciutadania pot manifestar les seues opinions en general i introduir noves actuacions que no aparegan reflectides en el Pla.

Destacats